Ace Magazine
Image default
Dieren

Het beste speelgoed voor Rottweilers die graag spelen en kauwen

Als je op zoek bent naar het beste speelgoed voor Rottweilers kun je in dit artikel misschien wat leuke opties vinden. We weten dat het moeilijk kan zijn om het beste speelgoed te vinden voor grote honden zoals Rottweilers. De krachtige kaken van de Rottweiler maken zelfs het stevigste speelgoed vaak binnen een paar minuten kapot. In dit artikel leert je meer over het beste speelgoed voor Rottweilers in alle levensfasen, van Rottweiler-pupspeelgoed tot geschikt en veilig Rottweiler-speelgoed voor volwassenen.

 

Kies veilig Rottweiler speelgoed

Het kiezen van de beste speelgoed voor grote honden zoals Rottweilers vereist dat je altijd de sterke kaken van je hond in de gaten houdt. Hoewel we misschien niet kijken naar hondenspeelgoed en denken aan snacks, zal je Rottweiler dat vrijwel zeker wel doen. Er bestaat dus een realistische kans dat je Rottweiler het speelgoed zal proberen op te eten. Je moet er dus zeker van zijn dat het speelgoed waarmee je Rottweiler speelt niet opgegeten wordt en dat je beiden in het kantoor van de dierenarts terecht komt.

 

Let op de bijtkracht

Volgens hondenonderzoekers heeft de gemiddelde Rottweiler een bijtkracht die overeenkomt met een druk van 150kg. Wat vrij heftig klinkt totdat je het vergelijkt met een krokodil, die een bijtkracht heeft van 1100kg. Daarentegen hebben mensen een bijtkracht van ongeveer 54kg druk. Je wilt waarschijnlijk niet alle nieuwe rottweiler speeltjes die hij krijgt eerst testen voordat je hem met ze laat spelen. Door hier op te letten kun je op zijn minst een idee krijgen van hoelang het speelgoed meegaat zodat dat je hond het niet onmiddellijk kan vernietigen.

 

Het kiezen van het beste speelgoed voor Rottweilers

Hoewel je Rottweiler een sterkere kaak heeft dan veel andere hondenrassen, is je hond in alle andere opzichten nog steeds dezelfde speelse harige goeierik die graag kauwt, trekt, apporteert, knuffelt en met zijn speelgoed speelt. Je wilt je Rottweiler voorzien van een gevarieerde selectie van het beste speelgoed voor Rottweilers, zodat ze haar huisdieren niet te snel moe wordt of zich over het algemeen verveelt. Hondentrainingsdeskundigen zeggen dat de fascinatie voor nieuw hondenspeelgoed belangrijk is. In feite is er zelfs een term voor: neofilie. “Neo-” betekent hier nieuw en “-filie” betekent het beste vinden, dus de term betekent letterlijk “nieuwe dingen leuk vinden”.

In onderzoeksstudies kiezen honden bij de keuze tussen vertrouwd speelgoed en nieuw speelgoed altijd eerst het nieuwe speelgoed uit. Het is echter ook de moeite waard om speelgoed te kopen dat niet snel stuk gaat zodat je Rottweiler wat langer met het speelgoed doet. Onderzoek toont ook aan dat honden echt houden van speelgoed dat ze kunnen kauwen, versnipperen, scheiden en in wezen kunnen vernietigen. Dit maakt deel uit van de fascinatie voor hondenspeelgoed in het algemeen. Hoewel het oké is om te investeren in deze extreem duurzame, langdurige hondenspeeltjes die zogenaamd onverwoestbaar zijn, zijn ze misschien niet degene die je Rottweiler het leukst vindt.