Ace Magazine
Image default
Dienstverlening

Ongediertebestrijding in huis en rond het huis

Ongediertebestrijding in huis en rond het huis
Het is niet tof om ongedierte te hebben in je huis of in je tuin, het voelt niet erg prettig aan dat je alles steeds moet controleren , dat je huis vuil wordt door iets dat je zelf niet gedaan hebt of dat je er eventueel ook zelf nog ziek van wordt. Daarom is het vaak aangewezen om het ongedierte te gaan bestrijden. Het gebeurt al eens dat je ongewild in aanraking komt met ongedierte, dat je ongewild bijvoorbeeld muizen in huis hebt of vlooien (komt wel eens voor tijdens de zomermaanden door de hond of kat) en dat wil je natuurlijk niet.
 
Het probleem: kleine zoogdieren zoals muizen  
Muizen vormen een veelvoorkomend probleem binnen onze maatschappij. Veel mensen hebben er toch al eens last van gehad, gelukkig vangen katten wel graag muizen, maar wat als je allergisch bent voor katten? Dan moet je wel beroep doen op andere middeltjes om de muizen te verjagen.
Muizen komen vaak ongewild binnen door zich te nestelen in iets dat even buiten heeft gestaan en dat je dan weer binnen plaatst, dit fenomeen is vergelijkbaar met het “Paard van Troje” (dat verhaal ken je alvast wel). Een andere manier is dat ze gewoon een manier vinden om onopgemerkt binnen te sluipen, bijvoorbeeld wanneer de deur op een kier staat. Muizen zitten ook graag in daken en verplaatsen zich dus langs de muur naar boven om dan zich in het dak te nestelen. Muizen kunnen namelijk de muren op lopen.
 
De bestrijding van kleine zoogdieren zoals muizen  
Muizen zijn niet zo gemakkelijk meer om te bestrijden. De laatste jaren zijn ze als maar slimmer geworden en trappen niet meer in de muizenval. Vandaar dat er tegenwoordig meer en meer middeltjes of apparaatjes op de markt zijn gekomen om de muizen te verjagen. Er zijn bijvoorbeeld apparaatjes die een signaal uitzenden waar muizen niet zo goed tegen kunnen en op die manier verjaagd worden.
Muizen- of rattenvergif is tegenwoordig ook niet meer zo populair bij de muizen en daarbij moet je natuurlijk ook oppassen dat je andere huisdieren er niet van eten.
Er zijn ook verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verjagen van ongedierte, zij hebben voor elk ongedierte wel een aparte specialisatie en kunnen je probleem dan ook vakkundig oplossen. Zo’n bedrijven kunnen je vaak ook helpen bij de preventie van ongedierte. Het is vaak belangrijk om nadien ook een strak ongediertepreventie-plan op te starten.

Op zoek naar specialisten op het gebied van ongediertebestrijding? Kijk hier voor een overzicht van ongediertebestrijders in Nederland

https://ongedierteassistent.nl/