Ace Magazine
Image default
Dienstverlening

Hulp van een chiropractor bij pijnklachten

Als u weleens lichamelijke pijn zoals rugpijn of spanningshoofdpijn heeft, dan snapt u hoe vervelend dit is. Een bezoek aan chiropractor Ede kan u gelukkig weer van deze klachten af helpen. Chiropractie betekent letterlijk “cheiros” (afgeleid van het Griekse woord voor “hand”) en “prattein” (wat “manipulatie” betekent). De chiropractor voert met zijn handen dus correcties (oftewel manipulaties) uit op gebieden waar een blokkade in het zenuwstelsel te vinden is. Deze blokkade veroorzaakt pijn, dus als de blokkade wordt opgeheven, dan kunnen uw organen, weefsels en spieren weer naar behoren functioneren.

Een consult bij de chiropractor

Bij uw eerste bezoek aan de chiropractor krijgt u een uitgebreid neurologisch en orthopedisch onderzoek om te achterhalen wat de oorzaken van uw pijn zijn. Ook zullen er vragen over de klachten en uw algehele gezondheid worden gesteld om een duidelijker beeld te krijgen. Op basis van deze informatie stelt de chiropractor in overleg met u een behandelplan samen om de klachten aan te pakken. Zo’n behandelplan bestaat bijvoorbeeld uit een aantal oefeningen die u op de praktijk en/of thuis moet uitvoeren, een massage en uitgebreid advies over welke sporten u beter wel en niet kunt doen. Ook zaken zoals voeding en advies over veranderingen van levensstijl kunnen onderdeel zijn van het behandelplan. Men gaat dus uit van een holistische aanpak omdat de oorzaken van lichamelijke klachten vaak ook niet eenduidig aan te wijzen zijn.

Welke behandelingen bij chiropractor Ede?

De chiropractor Ede kan u bij verschillende (pijn)klachten helpen. Zo kunt u er bijvoorbeeld terecht als u hielspoor heeft. Bij een overbelasting aan uw hielen gaat de aanhechting van de pees verkalken, waardoor er pijn ontstaat. Met behulp van chiropratie komt u binnen enkele weken tot een aantal maanden van deze pijnklachten af. De spanning wordt dan in de voet en de omliggende spieren verwijderd, waardoor uw voeten en benen weer kunnen herstellen. Verder komt men ook naar chiropractor Ede voor een tal van andere pijnklachten zoals migraine, hernia en nekpijn. Als u hier ook vaak last van heeft, dan kan een bezoek aan chiropractor Ede dus misschien wel helpen!