Ace Magazine
Image default
Dienstverlening

Dankzij Wage Watcher valt er een last van onze schouders

Lindsey Wagemans werkt al zo’n 5 jaar bij Melkerij Nachtegalenpark in Antwerpen. Als zaalverantwoordelijke leerde ze in augustus 2017 Wage Watcher grondig kennen. Vandaag spaart ze iedere dag een uurtje uit aan administratieve en organisatorische taken.

Intuïtieve werking

Vaak hoor je te wennen aan nieuwe technologie. Toch vond Lindsey Wagemans onmiddellijk haar weg in Wage Watcher. De werking verloopt dan ook intuïtief. “Het programma is zeer makkelijk om mee aan de slag te gaan”, klinkt Lindsey enthousiast.

“Dankzij de applicatie valt er een zware last van mijn schouders. Wage Watcher verlicht mijn werkop dagelijkse basis. Het programma helpt me zowel bij de personeelsplanning en de dimona-aangifte als bij de tijdsregistratie. Allemaal zaken die belangrijk zijn voor een zaalverantwoordelijke.”

Minder papierwerk

“Het voornaamste verschil met vroeger? Minder papierwerk!”, lacht Lindsey. “Voor de tijdsregistratie gebruikten we vroeger grote boeken, met het ene na het andere papier. We noteerden er iedere dag in hoe laat het personeel begon met werken en wanneer hun shift erop zat. Vandaag kunnen onze mensen zichzelf in- en uitloggen.”

Overzicht en controle

Het in- en uitloggen gebeurt met de eigen identiteitskaart. Zo kan Lindsey als zaalverantwoordelijke zien wie hoe laat begon aan zijn of haar shift. “Voor mij is het belangrijk om een overzicht te behouden. Als ik er vroeger eens een keertje niet was, kon ik niet weten wie wanneer begon en stopte met werken”, herinnert Lindsey zich.

“Wage Watcher sluit gefoeter of foutenuit. Zo kan ik nu via het systeem perfect bekijken wie op tijd en te laat was of hoelang iedereen precies heeft gewerkt.”

Digitale personeelsplanning

Ook de organisatie verloopt nu eenvoudiger en vlotter binnen Melkerij Nachtegalenpark. Denk maar aan het opstellen van de personeelsplanning. “Ik maak de planning op in Wage Watcher, waarna iedereen per mail een overzichtkrijgt van wanneer hij of zij wordt verwacht”, vertelt Lindsey.

“Voordien werd ik bestookt met vragen over de planning. Er waren veel onduidelijkheden over wie hoe laat en op welke dag moest werken. Zulke toestanden van miscommunicatie en verwarring behoren nu gelukkig tot het verleden.”

“Ik kan de planning zelfs van thuis uit opstellen. En te allen tijde inkijken, op eender welk apparaat. Weken op voorhand kan ik bijvoorbeeld nagaan of we wel over voldoende personeel beschikken.”

Flexibiliteit

De applicatie is flexibel. En dat is nodig in de horeca. Er valt weleens op de valreep iemand ziek of sommigen komen gewoonweg niet opdagen. En dat was ‘in de donkere dagen’ voor Wage Watcher een heel gedoe. Dimona’s schrappen, annuleren, personeel opbellen, enzovoort.

“Als het onverwacht druk is of als we personeel missen, kunnen we snel iemand oproepen. Het is met Wage Watcher eenvoudig om iemand in te schrijven en aan het werk te zetten.”

Geautomatiseerde dimona-aangifte

De aangifte van dimona’s gebeurt dankzij Wage Watcher in realtime en dat vergemakkelijkt het werk van Lindsey enorm. Voordien moest ze dimona’s immers op voorhand ingeven. “Als iemand zijn kat stuurde, werd de dimona weleens over het hoofd gezien en alsnog verzonden. Dat is vandaag niet meer mogelijk. Een dimona vertrekt namelijk pas wanneer een personeelslid zich inlogt.”

http://www.wagewatcher.be/nl/blog/melkerij-nachtegalenpark