Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Wat mag je niet meer met een strafblad?

Het is klaar, je hebt een straf gehad en je wil de draad weer oppakken. Wellicht nu anders, de wet niet volgen heeft zo zijn nadelen, maar je wil verder met jouw leven. Het kan dan soms vies tegenvallen. Niet alleen is het leven buiten de gevangenis gewoon doorgegaan, het is maar de vraag of je nog met alles mee mag doen.

Verklaring omtrent het gedrag

Het zou zomaar kunnen dat je jouw beroep niet meer kunt oppakken, omdat je een strafblad hebt. Met een strafblad, wordt het verkrijgen van een VOG een probleem. Uitleg: VOG is een zogenaamde verklaring omtrent het gedrag. Heb je geen verklaring omtrent het gedrag? Dan mag je bijvoorbeeld niet het beroep van verpleegkundige uitoefenen, maar je mag ook niet meer werken als taxichauffeur. Een strafblad kan dus hele zware gevolgen hebben voor het leven na een gevangenisstraf.

Voor welke beroepen heb je een VOG nodig?

Dat zijn er nog wel een aantal. Het is niet alleen, zoals aangegeven, voor werk als verpleegkundige of taxichauffeur. Het is onder ander ook verplicht voor onderwijzers en gastouders. Ook voor het lidmaatschap van een schietvereniging moet je een VOG hebben.

Waarom is er een VOG?

Eigenlijk verraadt de naam van een verklaring omtrent het gedrag al waar het om gaat. Het gaat erom dat zo’n VOG aantoont dat je een bepaalde betrouwbaarheid hebt, als het aankomt op jouw gedrag. Eigenlijk ook wel logisch. Stel dat iemand een gevangenisstraf heeft gehad voor een ernstig dreigement met een pistool, dan wil je toch niet dat diegene nog naar een schietclub kan…

Wat kan je wel met een strafblad?

Bepaalde vergrijpen, verjaren na zoveel jaar. Dus het is best mogelijk dat dit ook geldt voor jouw VOG. Check dus hoe dit zit. Ben je toch levenslang jouw recht op een VOG kwijt? Maak er dan het beste van voor jezelf. Leg je erbij neer, dat bepaalde dingen niet meer kunnen en kijk naar wat nog wel kan. Uiteindelijk levert dat de minste frustratie en de meeste energie op.

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen

Gerelateerde artikelen

Zo bereik jij op een nieuwe manier de doelgroep!

Een slimme rookmelder in huis

Met zonwering Raalte nog meer genieten van buiten zijn