Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Wanneer is er sprake van discriminatie?

Er is een levendige discussie over de regels met betrekking tot Covid-19. Een interessant thema is het onderdeel discriminatie.

De één vindt het discriminerend dat je alleen met een QR-code het café in mag. Een ander vindt dat het een eigen keuze is, je kiest er immers voor om je wel of niet te laten vaccineren. Net zoals jij er wel of niet voor kiest om een test te doen.

Zijn we elkaar kwijtgeraakt?

Ondertussen zijn er soms heftige tweedelingen ontstaan. Mensen die zonder QR-code niet meer welkom zijn op het clubje waar ze al meer dan tien jaar lid van zijn. Vreemde regels maken het er niet beter op.

Je mag bijvoorbeeld in een orkest wel samen in een repetitieruimte zijn, maar niet samen in de kantine. Diegene zonder overlegbare QR-code moet dan in de repetitieruimte blijven. Hoe is dit als je als stel al jaren naar een club gaat? De één wel gevaccineerd en de ander niet?

Het lijkt klein, maar het is aan de andere kant ook heftig. Een ongevaccineerd iemand kan zich zeker wel gediscrimineerd voelen. Hoe pijnlijk is het eigenlijk, dat jij dan niet kan en jouw partner wel gewoon naar het clubje blijft gaan?

Tja, je kunt je gewoon laten vaccineren. Dat is een keuze, toch? Dan moet je de consequenties ook maar dragen is een veelgehoord argument. Voor wie er zo over denkt, is er dan ook geen sprake van discriminatie. Maar toch wringt er iets. Is vaccinatie dan wel een echt vrije keuze?

Sociale uitsluiting gaat namelijk ver. Wordt er eigenlijk niet gewoon gezegd: als jij je niet laat vaccineren dan hoor je er niet helemaal meer bij en dat is jouw eigen schuld.

Zijn we elkaar zo aan het kwijtraken? Hoe zou jij willen dat we samen zouden leven?

Vaccinatiepaspoort

Niet iedereen staat achter het coronabeleid. Sommige mensen vragen zich af hoe schadelijk het vaccinatiepaspoort kan zijn. Sta je ook open voor kritische geluiden met betrekking tot het vaccinatiepaspoort? Ga dan eens kijken bij de alternatieve media.

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/vaccinatiepaspoort/