Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Waarom is de juiste stofzuigerfilter belangrijk voor je gezondheid?

Tegenwoordig zijn er een hoop nieuwe filters op de markt die we 15 jaar geleden enkel tegen kwamen in professionele stofzuigers, naast de standaard motorfilter hebben we vandaag de dag ook de keuze uit stofzuigers met een Mirco, HEPA of koolstoffilter.
In deze blog leggen we je uit welke voordelen bij welke specifieke filter hoort!

Lees snel verder en kom alles te weten over de verschillende filters die tegenwoordig op de markt beschikbaar zijn.

De standaard motorfilter.

Deze filter vind je in bijna alle stofzuigers, jong en oud. Die vind je tussen de motor en de stofzuigerzak zelf, en moet je na iedere stofzuiger beurt even controleren. Doe je dit niet, dan is de kans aanwezig dat na verloop van tijd de motor van je stofzuiger vastloopt door het gruis dat zich langzaam in de motor gezogen wordt. Kortom, de motorfilter beschermd zoals de naam al doet vermoeden, de motor van je stofzuiger.

Het microfilter (uitblaasfilter)

Meestal vind je boven- of achterop je stofzuiger het uitblaasfilter, ook wel de microfilter genoemd. Weet je niet waar het uitblaasfilter zich bevindt op uw stofzuiger? Daar kom je gemakkelijk achter als je je hand over de stofzuiger beweegt. Daar waar de warme lucht uitkomt zit ook het filter. Deze filter zorgt voornamelijk voor de laatste linie van verdediging tegen de laatste kleine (micro) stofdeeltjes die uit je stofzuiger worden geblazen.

Het HEPA-filter

We gaan nog een stapje verder, want er zijn namelijk stofdeeltjes nog een stukje kleiner dan categorie micro, de allerkleinste deeltjes kun je namelijk alleen tegen gaan met een ISO gekeurd HEPA-filter. Dit filter vind je achter de motor en voor het uitblaasfilter. Deze krachtpatser werd in de jaren 60 al ingezet om radioactief materiaal te filteren. Dus met een van deze filters in je machines weet je zeker dat er geen rotzooi opnieuw verstoven wordt in je huiskamer.

De koolstoffilter

Deze variant is speciaal ontwikkeld voor de lucht reinigende werking. Bijvoorbeeld wanneer je katten of honden hebt. Of wanneer je geurende substanties opzuigt. Denk aan een beetje kattengrind of wat hard geworden zand uit de hondenmand.

Gerelateerde artikelen

Tips voor een veilige badkamer

Motorhotel Sauerland

Goud verkopen: Hoe verkoop ik mijn oude goud?