Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Waar is een elektricien voor bedoeld?

Voor alle werkzaamheden rondom elektra is het mogelijk om een elektricien in te schakelen, een elektricien is namelijk verantwoordelijk voor alle elektrische installaties. Een elektricien is er dus om hulp te bieden bij zowel problemen bij elektra als bij het installeren van nieuwe installaties. Omdat elektra nog altijd erg gevaarlijk kan zijn is het beter om de werkzaamheden te laten verrichten door een professionele en ervaren elektricien. Hieronder lees je meer over de werkzaamheden van een elektricien.

Elektra aanleggen

Het aanleggen van elektra is een werkzaamheid die je het beste door een elektricien uit kan laten voeren, het moet namelijk heel precies gebeuren. Wanneer er fouten worden gemaakt tijdens het aanleggen van elektra kan dit nare gevolgen hebben zoals kortsluiting en brand, voor je eigen veiligheid kun je dus beter kiezen voor een elektricien. Op het moment dat er een fout wordt gemaakt met de elektra kan het zo zijn dat deze fout niet gelijk wordt opgemerkt, vaak worden de fouten namelijk pas na een langere periode opgemerkt, dan ben je natuurlijk al te laat.

Groepenkast vervangen

Een veel voorkomende werkzaamheid voor een elektricien is het vervangen van groepenkasten, een groepenkast moet worden vervangen wanneer deze is verouderd. Wanneer een groepenkast namelijk is verouderd gaat hij minder goed werken, dit zorgt ervoor dat de stroom vaker uit zou gaan vallen. De groepenkast is namelijk het hart van de elektra binnen dat gebouw en moet dus goed werken. Wanneer een groepenkast is verouderd kan hij de gevraagde spanning niet meer verdragen, als gevolg zal hij dan de groep waar de spanning vandaan komt uitschakelen. 

Stroomstoringen

Omdat er in Nederland nog zo’n 55 stroomstoringen per dag plaatsvinden valt het verhelpen van storingen ook onder de werkzaamheden van een elektricien. Het is belangrijk dat een stroomstoring snel wordt verholpen zodat je maar kort zonder stroom hoeft te zitten.