Verkopen op de Europese markt? CE keurmerk verplicht!

Verkopen op de Europese markt? CE keurmerk verplicht!

  • augustus 24, 2020
  • 0 comments

Wanneer er een consumentenproduct op de markt verschijnt binnen de Europese Unie, dan moeten deze een CE-markering hebben. De CE-markering, ook wel het CE keurmerk genoemd, geeft aan dat een product voldoet aan alle wettelijke eisen waaraan een product dat verkocht wordt binnen de Europese Unie moet voldoen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de brandveiligheid van het product.

Tevens is er voor veel bouwproducten een prestatieverklaring vereist. Hierin staan alle adres- en productgegevens. Zowel producenten, distributeurs en importeurs dienen een prestatieverklaring te leveren bij een bouwproduct.

Wat als een product niet aan de eisen voldoet?

Wanneer uit de CE keuring blijkt dat een product niet aan de eisen voldoet, dan mag het product niet binnen de Europese Unie worden verkocht. Het productieproces zal moeten worden aangepast en de nieuwe variant zal opnieuw moeten worden getest. De lijst van gestelde eisen is op het eerste gezicht nog best wel een redelijke waslijst. Wanneer u deze ziet dan lijkt het heel veel werk om aan alles te kunnen voldoen. De ene producent ervaart dit wel zo, de andere niet. Het is in ieder geval een belangrijk gegeven om de veiligheid van de consument te kunnen waarborgen.

Het aanvragen van een keurmerk

Om een keurmerk te kunnen verkrijgen moet u eerst aan de richtlijnen voldoen en vervolgens bezig gaan met het aanvragen CE keurmerk. De CE certificering moet met succes zijn uitgevoerd en vervolgens kunt u het keurmerk aanvragen. HMPA is een organisatie die helpt aan te tonen dat u aan alle benodigde voorwaarden voldoet.

Het is wel belangrijk in dit geval dat u dit van te voren al zo veel als mogelijk regelt. Wanneer u nog ergens tegenaan loopt dan kunt u geholpen worden door mensen met genoeg ervaring en u kunt rekenen op complete en goede service. Ook wanneer u nog niet 100% aan de wettelijke eisen voldoet kunt u op hulp rekenen.

https://www.hmpa.nl/