Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Tips om uw kantoor schoon te houden

Een schone ruimte waar je in kunt werken, dat bevordert het denkvermogen en zorgt voor meer concentratie. Daarnaast zijn er dan weinig prikkels die afleiding kunnen veroorzaken. Zeker als je hoog gevoelig bent kunnen prikkels als lastig worden ervaren. Hoe kun je ervoor zorgen dat het kantoor toch schoon blijft? Iedereen heeft het tegenwoordig druk, allerlei afspraken, de hele dag door telefoontjes en mails. En daarnaast moet er ook nog worden schoon gemaakt, maar hoe maak je snel en grondig schoon? En nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat het schoon blijft? In dit artikel volgen wat tips om je hierbij te helpen. 

Afspraak maken met schoonmaakbedrijf Schoonpand

Allerlei zaken worden in de agenda gezet, maar vaak wordt het schoonmaken vergeten. De agenda is dan al vol gepland met afspraken en er is geen ruimte meer voor het schoonmaken. Daar moet verandering in komen, plan elke week wat schoonmaaktijd. Dan staat het vast, er kunnen op dat moment geen andere afspraken worden gemaakt. Een schoon kantoor begint met tijd afbakenen om te poetsen. 

Hulp inschakelen

Geen zin om energie aan schoonmaken te besteden? Of een hekel aan schoon maken? Besteed uw kantoorschoonmaak dan uit aan Schoonpand. Hulp vragen misschien wel een idee, bel een schoonmaakbedrijf op in de buurt. En vraag om hulp, zo kun je op vaste basis een schoonmaker laten komen. Dit kan bijvoorbeeld elke week zijn of een keer in de twee weken. Het ligt er maar net aan hoe schoon je het kantoor wilt hebben. Ook kun je overleggen met de schoonmaker over de tijden, er kan bijvoorbeeld schoon gemaakt worden terwijl je een afspraak buiten de deur hebt. Dan kan de schoonmaker rustig het werk doen en ondervind jij geen hinder van allerlei geluiden zoals de stofzuiger. 

Makkelijk en snel schoonmaken 

Toch liever zelf doen om kosten te besparen? Dan is het fijn om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken, ook is het fijn als het snel gebeurd. Zorg ervoor dat er niet te veel spullen op kantoor staan, dit kost veel moeite en tijd met schoonmaken. Zet alle spullen klaar om schoon te maken, op deze manier hoef je niet meerdere keren heen en weer te lopen voor bijvoorbeeld een dweil of een doek. Je kunt het beste werken in een vaste routine, doe telkens alle taken in dezelfde volgorde, hierdoor word je op den duur steeds sneller. Begin met stoffen en eindig met dweilen, werk van schoon naar vies. Dit zorgt er allemaal voor dat het makkelijker wordt. Ook kun je ervoor kiezen om wat vaker te stofzuigen dan een keer per week, dan blijft de vloer net wat langer schoon. Gaandeweg leer je allemaal manieren om het jezelf makkelijker te maken, en dat maakt het schoonmaken plezieriger.

https://schoonpand.nl/