Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Studentenhuizen in de stad Den Haag

In een grote studentenstad als Den Haag gebeurt het snel dat een huis vies wordt en achteruit gaat. Toch is het belangrijk om dit te onderhouden en kan een gevelreiniging den haag vaak geen kwaad. Wanneer je door een studentenwijk in deze stad loopt zien de huizen er vaak vies en onverzorgd uit. Onkruid komt uit alle hoeken en gaten en de originele kleur van het huis is niet meer te herkennen door al het vuil. Waarom is het nou juist is een stad als Den Haag dat de huizen er zo uit zien? Dat zal duidelijk worden in deze tekst.

Waarom in de stad?

De huizen in een stad zijn erg duur. Vooral voor studenten die een huis huren. Deze studenten werken vaak enorm veel om aan deze huur te komen. De overige tijd spenderen ze aan school en gezelligheid. Je hoort het al, weinig tijd voor het opruimen van en onderhouden van een huis. Wanneer je als student dus zo weinig thuis bent maakt de staat van je huis ook minder uit.

Je hoort de vieste verhalen over situaties in studentenhuizen. Het klinkt bijna absurd dat mensen leven in deze situaties. Keuken met stapel afwas, lang niet opgeruimd, kortom smerig. De rommel stapelt zich op en wanneer de studenten wel tijd hebben weten ze niet meer waar ze moeten beginnen. Het stapelt zich zelfs zo erg op dat er ziekten ontstaan binnen deze huizen. En wanneer je met zoveel mensen in een kleine ruimte leeft verspreid deze ziekte zich meteen over iedereen.

Oplossingen

Er worden al vele oplossingen benoemd voor dit probleem. Het maken van een schoonmaakrooster bijvoorbeeld. Iedereen maakt op zijn beurt schoon. Ook beloningen voor het opruimen zou een systeem kunnen zijn dat werkt. Wanneer je 5 keer de was hebt gedaan krijg je een kratje bier van je huisgenoten.

Een andere oplossing heeft te maken met het feit dat studenten soms nog erg jong zijn en simpelweg niet weten hoe ze een huis schoonmaken. Het zou dan van belang zijn om wat lessen te krijgen over het schoonhouden van een huis.