Stappen om je bedrijf te verhuizen

Stappen om je bedrijf te verhuizen

  • oktober 16, 2020
  • 0 comments

Is het huidige bedrijfspand te klein en zoek je een nieuw kantoor? Dan ken het nodig zijn om een bedrijfsverhuziing uit te voeren. Bij een bedrijfsverhuizing komt echter veel kijken. Wil je ervoor zorgen dat jouw bedrijfsverhuizing zonder al te veel problemen zal verlopen? Volg dan het stappenplan hieronder.

Stap 1: De zoektocht naar een geschikte bedrijfsruimte

Prioriteit 1 is natuurlijk het vinden van een geschikte bedrijfsruimte. Voor je dit optimaal kunt uitvoeren dien je wel rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van de nieuwe ruimte, eventuele parkeermogelijkheden en of er een vergaderruimte of kantine aanwezig is. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. Bepaal van te voren een budget en controleer wat het bedrag van de huur is. Kijk ook even naar het minimale huurtermijn.

 

Stap 2: De inrichting van je nieuwe bedrijfsruimte

Hergebruik je de spullen van het oude pand? Of kies je ervoor om nieuwe spullen aan te schaffen? Bedenkt dit tijdig zodat alle spullen op de verhuisdag kunnen worden mee verhuisd. Ook wordt het aangeraden om een verhuisplan te maken op basis van de nieuwe bedrijfsruimte. Zet hierin wat je wanneer gaat inpakken en verminder een hoop stress tijdens je verhuizing.

 

Stap 3: De uitvoering van de bedrijfsverhuizing

Voor je een bedrijfsverhuizing uitvoert kun je offertes vergelijken van verschillende verhuisbedrijven Zo kan een verhuisbedrijf Amstelveen je bijvoorbeeld helpen om de kantoormeubelen te verhuizen naar het nieuwe bedrijfspand. Het is aan te raden om een verhuizing per afdeling uit te voeren, op die manier heb je overzicht en verstoor je niet iedere medewerker. Is de verhuizing klaar? Zorg er dan voor dat je de huurovereenkomst van het oude pand beëindigt.

Stap 4: Afhandelen van juridische aspecten

Als laatste zorg je ervoor dat de juridische aspecten worden afgehandeld. Je controleert onder andere de nieuwe huurovereenkomst en je past de bedrijfsgegevens aan bij de Kamer van Koophandel. Geef je verhuizing ook tijdig door bij de belastingdienst. Zorg er tenslotte voor dat je de adreswijziging regelt. Niet alleen je website of andere contact gegevens, maar informeer ook de bank, klanten en leveranciers.

 

https://www.verhuismeesters.com/verhuisbedrijf-amstelveen/