Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Slachtoffer van inbraak? Deze drie dingen dient u direct te doen

Slachtoffer van inbraak? Deze drie dingen dient u direct te doen

Hoe goed we onze woningen en bedrijfspanden ook beveiligen, helaas blijf de kans bestaan dat u slachtoffer wordt van inbraak. Buiten het feit dat het enorm vervelend is dat uw bezittingen zijn ontvreemd, maakt het ook impact op uw veiligheidsgevoel. Op het moment van inbraakontdekking zit u waarschijnlijk met uw handen in het haar; wat te doen? Wij van slotenmaker Rotterdam zijn helaas tegen wil en dank ervaringsdeskundige op dit gebied. Hieronder leest u onze drie voornaamste tips:

1. Neem onmiddellijk contact op met de autoriteiten
Onmiddellijk na een woninginbraak of inbraak in huis, moet je als huiseigenaar eerst contact opnemen met de autoriteiten en hen waarschuwen voor wat er is gebeurd. Het is absoluut noodzakelijk dat u dit doet zodra u zich realiseert dat uw huis is ingebroken. Als je je huis binnenloopt en het gevoel krijgt dat je een inbraakslachtoffer bent geworden, zoek dan een veilige plek waar je de politie kunt oproepen.

Idealiter zou je je best moeten doen om niets aan te raken of te verplaatsen totdat de autoriteiten arriveren. Ik begrijp wel dat dit erg moeilijk zal zijn om te doen, vooral als je je huis binnenloopt en het tot je doordringt dat er iets niet klopt.

Het contact opnemen met de autoriteiten moet echter uw belangrijkste focus en uw enige prioriteit zijn. Zoals ik al eerder zei, moet je in het beste geval je huis verlaten en de politie bellen om hen te waarschuwen en hen laten weten dat er iemand bij je thuis ingebroken is. Het feit dat je thuis bent gekomen betekent niet noodzakelijk dat de inbrekers zijn vertrokken.

Een crimineel in uw huis verhoogt de kans dat de daders worden gepakt en vergroot ook de kans dat het misdrijf wordt opgelost. Het is absoluut noodzakelijk dat u strak zit en wacht op de juiste autoriteiten om aan te komen, ze reageren meestal zeer doelmatig, zodat u niet te lang bang en alleen zult blijven.

Wanneer de officieren arriveren, is het belangrijk dat u relevante informatie aan hen doorgeeft. Maak ze op de hoogte van de beveiligingsprotocollen die u hebt opgesteld. Heeft u bijvoorbeeld bewakingscamera’s die mogelijk beveiligingsbeelden kunnen leveren? Als dat zo is, zal het overdragen van deze informatie aan de functionarissen zeer nuttig blijken en hen helpen bij hun inspanningen.

2. Zoek een veilige plek om te verbergen
Dit punt is specifiek van toepassing op huiseigenaren die mogelijk worden gewaarschuwd voor de aanwezigheid van een inbreker die inbreekt terwijl er nog iemand thuis is. Volgens sommige van de inbraakstatistieken die huiseigenaren moeten kennen, vinden de meeste woninginbraken plaats overdag wanneer huiseigenaren niet aanwezig zijn. Dit betekent echter niet dat nachtelijke inbraken niet gebeuren, maar dat ze gewoon minder vaak voorkomen.

In sommige gevallen komen huiseigenaren thuis nadat het misdrijf zelf is gepleegd, maar in zeldzame gevallen bent u misschien thuis tijdens de inbraak, of loopt u misschien binnen en beseft u dat er nog steeds inbrekers zijn.

Wanneer dit gebeurt, moet je onmiddellijk de politie bellen zoals hierboven is besproken, en dan moet je je richten op het vinden van een veilige plek om je te verstoppen. Het is niet aan te raden om de inbrekers in te schakelen, vooral als u niet zeker weet wat hun aantal is en of ze al dan niet gewapend zijn.

Hoewel wapens een vorm van beveiliging kunnen zijn, moeten huiseigenaren met vuurwapens dit niet als een kans beschouwen om deel te nemen aan een vuurgevecht met inbrekers. Het kan je wel of geen voordeel opleveren, maar het is betrouwbaarder om jezelf verborgen te houden en te wachten tot de autoriteiten arriveren.

In extreem gevaarlijke situaties kunnen huiseigenaren baat hebben bij geïmproviseerde DIY paniekruimtes die ze veilig en beveiligd houden tijdens een inbraak of een overval. Als u deze maatregel echter kunt gebruiken, moet u in de eerste plaats de geïmproviseerde paniekkamer hebben gebouwd. Het gebruik van een paniekkamer zal je helpen om uit de buurt te blijven totdat de politie arriveert en ze in staat zijn om je te helpen.

3. Controleer uw beveiligingsprotocollen
In dit verband betekent het controleren van uw beveiligingsprotocollen niet dat u een volledig huisbeveiligingsbeoordeling moet uitvoeren na een recente inbraak. In plaats daarvan betekent dit dat u aandacht moet schenken aan de beveiligingsprotocollen die u hebt geïnstalleerd en kunt zien wat zij u kunnen vertellen over de inbraak in het huishouden. Alle mogelijke informatie zal u en de politie ter plaatse enig inzicht geven in hoe de inbraak plaatsvond.

In deze moderne tijd hebben veel huiseigenaren geïnvesteerd in bewakingsapparatuur die varieert van complexe camera-apparatuur tot eenvoudige DIY-beveiligingscamera’s. Ongeacht de beveiligingsmechanismen die u gebruikt, moet u uw beveiligingsafschrikmiddelen beoordelen om na te gaan welke informatie zij over de inbraak kunnen verstrekken.

Houd er rekening mee dat u alleen de luxe hebt om dit te doen als u de eerste noodtaken die hierboven zijn beschreven, hebt voltooid. Het is belangrijk om deze af te werken voordat je erin gaat duiken om te zien wat je deursloten of beveiligingsbeelden kunnen zijn die je kunnen vertellen over de inbraak.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam