Ben jij net als veel andere Nederlanders ontzettend fan van lekker eten, en houd je ook nog eens van gezelligheid? Dan is het werken in een restaurant misschien wel iets voor jou. In een restaurant wordt het lekkere eten gecombineerd met stevig doorstappen en het gastvrij opstellen naar klanten. Wanneer je houd van uitdaging in je werk is dit zeker jouw ding, de tijd vliegt namelijk voorbij. Dat komt doordat je eigenlijk de hele dag bezig bent, dus voor je het weet zit je shift er al weer op! Het nadeel aan de horeca is dat het vaak onvoorspelbaar werk is. Het is niet zo dat je net als bij een kantoorbaan stipt om 5 uur de zaak uit kunt lopen. Sommige gasten blijven langer, of vertrekken juist eerder. Hierin dien je dan ook erg flexibel te zijn, zeker als bediener. Wanneer je in de keuken werkt is het eigenlijk hetzelfde concept. Je zult de werkdruk voelen wanneer de bedienden met bestellingen blijven komen, maar dit zorgt ook in de keuken ervoor dat de tijd rap voorbij vliegt. Ben je fan van koken, en houd je ervan wanneer mensen zeggen dat jouw gerechten lekker gesmaakt hebben? Dan is de keuken meer voor jou weggelegd dan de werkvloer zelf. In de keuken werk je met professionele apparatuur, zoals een rvs koelkast of een rvs werktafel. Het is van belang dat deze dingen allemaal brandschoon blijven: het blijft toch een plek waar voedsel bereid wordt. Als je als restaurant niet de keuken schoonhoud, zul je binnen de kortste keren de zaak op kunnen doeken. Voor hygiëne gelden namelijk strenge regels, en als je je hier niet aan houd loop je het risico vergunningen kwijt te raken. De hygiëne wordt vaak een aantal keer per jaar gecontroleerd door een speciale instelling. |
https://www.horecaplace.eu/index.php?route=common/home |