Ace Magazine
Image default
Bedrijven

je eetkamertafel als centrale plaats in je woning

Je eetkamertafel is vaak de kern van het gezinsleven. Je eet er uiteraard aan, maar je gebruikt ze ook om met de kinderen spelletjes te spelen of om met vrienden een feestje te organiseren. Kies daarom de eetkamertafel die het beste bij jou past. Er bestaat heel veel keuze in afmetingen, vormen, materialen en uitvoeringen. Voor elke woning bestaat dé gepaste tafel voor de eetkamer.

 

Welke tafel kies jij voor je eetkamer?

Ga je voor een houten eettafel? Hout is een duurzaam materiaal dat een lang meegaat. Met hout breng je de natuur in huis. Het is een materiaal dat warmte uitstraalt en een gezellige sfeer creëert. Kunststof tafels of een tafel met een glazen tafelblad hebben een strakker uiterlijk. Ze zijn uiterst geschikt voor moderne woningen.

 

Welke vorm kies je voor je eettafel?

De meest klassieke vorm voor een eetkamertafel is rechthoekig. Maar je hebt ook de mogelijkheid om voor vierkant, rond of ovaal te kiezen. Een vierkante tafel heeft als voordeel dat er in verhouding meer mensen kunnen plaatsnemen terwijl je tafel een kleinere oppervlakte inneemt. Een ronde en ovale tafel hebben als voordeel dat je niet beperkt bent tot een bepaald aantal aanzittenden. De stoelen kunnen makkelijker worden verschoven dan bij een rechthoekige of vierkante tafel.

 

Kijk ook naar het onderstel

Niet alleen het blad van de tafel, maar ook de poten bepalen de look van je tafel. Ga je voor fijne poten voor bijvoorbeeld een vintage interieur? Of ga je voor een strak onderstel voor je moderne woning? Je kunt ook kiezen voor een robuust metalen onderstel voor als je een industrieel pand wilt inrichten. Houten poten gaan bijvoorbeeld perfect in een landelijke omgeving.

 

Combineer je tafel zoals het hoort

Bij je tafel horen natuurlijk ook stoelen. Kies je je stoelen bijvoorbeeld in dezelfde stijl en hetzelfde materiaal als je tafel? Dit hoeft niet altijd. Je kunt mooie contrasten creëren tussen je stoelen en je tafel. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste houten eettafel die je combineert met leren eetkamerstoelen. Of kies voor een witte kunststof tafel en kies voor rode transparante stoelen. Ze creëer je echte blikvangers. Kies ook andere meubelen zoals dressoir en meubelen voor je zithoek die bij je eetkamermeubelen passen. Daarnaast zorg je voor bijpassende vloerkleden, verlichting, muurdecoratie en een paar mooie vazen. Zo krijg je een stijlvol geheel en is het plaatje volledig af.

https://www.nouvez.nl/