Ace Magazine
Image default
Bedrijven

De beste tips voor het tuinieren

Tuinieren lijkt soms een flinke uitdaging te zijn. Maar dat is het vaak niet! Je kunt een prachtige tuin van je dromen opstellen met mooie, bloeiende bloemen en perfecte afwerking, zonder dat je daar heel groene vingers voor nodig hebt. Wij geven tips zodat je aan de hand hiervan kunt werken aan jouw droomtuin! Liever niet zelf aan de slag met de tuin maar uitbesteden? Schakel dan een hoveniersbedrijf in zoals Gijtenbeek Tuinen.

De grond

Niet iedere plant groeit even eenvoudig op een stuk grond. Sommige planten kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen het Nederlandse klimaat en dergelijke. Ook hangt het ervan af of je tuin op het noorden of zuiden ligt bijvoorbeeld. In verschillende tuincentra kun je hier altijd navraag naar doen bij de specialisten. Ook is het slim om altijd de juitse grond te gebruiken wanneer je een plant of haag gaat aanplanten. Zo ben je er zeker van dat de zuurtegraad de juiste waarde heeft en de planten mooi gaan bloeien door de juiste aarde te gebruiken.

Tuingereedschap

Ook het tuingereedschap is vanzelfsprekend belangrijk. Zo zijn de juiste tuinhandschoenen altijd handig, een schoffel en tuinschep voor het onderhouden van de tuin en een tuinslang om alles natuurlijk water te kunnen geven. In plaats van een tuinslang kun je natuurlijk ook een gieter gebruiken, maar dit kan iets onhandiger zijn. Wanneer je mooie bloemen wilt die prachtig in bloei komen te staan, wil je uiteraard wel dat die mooi blijven leven. Kies desnoods onderhoudsvriendelijke bloemen uit, waarbij niet teveel gedaan hoeft te worden maar water altijd belangrijk en terugkerend is, vooral bij warm weer.