Een slotenmaker uit Eindhoven verteld over lockpicking

Een slotenmaker uit Eindhoven verteld over lockpicking

  • januari 12, 2021
  • 0 comments

Voor buitenstaanders is lockpicking al snel gekoppeld aan criminele activiteiten. Echter is lockpicking van origine een hobby waar mensen enthousiast tijd aan besteden. Er zijn tal van informatieve online blogs en jaarlijkse bijeenkomsten, maar voor veel Nederlanders blijft deze kant ongezien. Inbrekers kennen ze daarentegen wel, wat lockpicking al gauw in een slecht daglicht zet. Wat is lockpicking precies? En wanneer is het wel illegaal? Wij hebben ons laten adviseren door een slotenmaker in Eindhoven en maken jouw wegwijs in de wereld van het onbeschadigd openen van sloten.

Wat is lockpicking?

Lockpicking is het schadeloos openen van dichte sloten zonder sleutel. Lockpickers maken hierbij gebruik van een zogenaamde lockpick. Dit is een dunnen ijzeren staaf, beschikbaar in verschillende vormen en maten. Dit staafje probeert de inkepingen in een sleutel na te bootsen, waardoor de inwendige delen in een slot zo gaan staan dat hij open gemaakt kan worden.

Is het legaal?

In nederland is lockpicking volkomen legaal. Wel is de voorwaarde dat je dit uiteraard enkel op je eigen sloten oefent, en niet midden in de nacht bij de buurman probeert binnen te komen. Het in bezit hebben van lockpicking gereedschap is ook toegestaan. Dit maakt Nederland een van de meer progressieve landen met betrekking tot lockpicking. Er is zelfs een heuse Dutch Open, een uniek lockpicking kampioenschap die bezoekers over de hele wereld trekt. Andere landen staan niet allemaal even positief tegenover lockpicking. Zo is het in het Verenigd Koninkrijk streng verboden, en als je in bezit bent van gereedschap ten behoeve tot lockpicking kan je een gevangenisstraf te wachten staan.

Situaties waarbij lockpicking geen optie is

Lockpicking is een tijdrovende hobby. Situaties in actiefilms waarbij een slot binnen enkele secondes gekraakt is zijn fictie. Indien er snel toegang nodig is tot een slot is dit niet de juiste methode. Een slotenmaker is hierbij de beste optie. Hij zal destructievere methodes gebruiken en het slot achteraf vervangen.

https://web-wings.nl/