Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Een competentietest laat je tot meer inzicht komen over je medewerkers

Als directeur of ondernemer met medewerkers onder je is het altijd van belang om te weten hoe het gaat met je medewerkers. Je wilt als bedrijf natuurlijk een goede indruk maken op de werknemers, maar voordat je überhaupt mensen aanneemt is het ook handig om te weten hoe het zit met de competenties van de nieuwe medewerkers. Iedereen kan wel bepaalde punten aangeven of melden, maar dit wilt niet zeggen dat dit in de werkelijkheid ook zo is. Een competentietest helpt mee om in kaart te brengen hoe goed een medewerker is binnen verschillende persoonlijkheid categorieën. Dit wordt getest door een aantal vragen of stellingen die de mogelijke nieuwe medewerker moet beantwoorden. Over het algemeen duurt dit best lang, maar is het wel waard want dit kan heel veel inzicht geven in de maten waarop iemand gelijk heeft of niet. Ook kan dit ervoor zorgen dat er focuspunten liggen in een bepaald gesprek om toch ergens nog meer achter te komen. Deze resultaten zullen uiteindelijk getoond worden in de vorm van meerdere grafrieken en kan je zo vergelijken met je eigen wensen en de uitkomsten van de test.  

Competentietest wordt steeds normaler

Vroeger bestonden deze competentietest nog totaal niet en dit zorgde er ook voor dat de verwachtingen en de uitkomsten van nieuwe medewerkers in veel gevallen totaal niet overeenkomen. Door deze extra check test toe te voegen aan een sollicitatieproces weet je niet alleen precies hoe een mogelijke medewerker denkt over iets, maar wordt ook de onbewuste kant getoetst.

Maar hoe gaat zo’n competentietest nu in zijn werk?

Natuurlijk ben je benieuwd hoe het nu is om zo’n competentietest nu op te geven aan mensen die bij jou gesolliciteerd hebben. Je wilt tenminste een beetje een gevoel erbij krijgen en niet zomaar aan iedereen gaan vragen. Dit is geen probleem, want de meeste instanties bieden een proef competentietest aan zodat jij als ondernemer ook erachter komt of het iets voor je bedrijf is. Zo krijg je zelf ook een beter idee van hetgeen wat misschien goed is voor jou en je bedrijf!

https://www.testgroup.nl/competentietest/

Gerelateerde artikelen

Wat is A3 methodiek?

Vindt bij Otis een goed opgeleide en fijne verloskundige Den Haag

je eetkamertafel als centrale plaats in je woning