Ace Magazine
Image default
Bedrijven

De voor- nadelen van zonnepanelen

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom je wel of geen zonnepanelen zou willen. Daarbij ervaren we wel dat gas natuurlijk ook zijn beperkingen heeft. Ergens moet je toch de energie vandaan halen. Wil je weten hoe je vooral van de voordelen van zonnepanelen kunt genieten? Lees dan dit artikel.

Zonnepanelen op jouw dak

Er is veel discussie over enorm veel zonnepanelen in een weide. Het lijkt zo groen (zonnepanelen), maar je ziet het groen niet meer. Het beeld alleen al komt er milieuonvriendelijk over. Als meer mensen gewoon op het dak van het huis zonnepanelen laten plaatsen, is dat al veel minder nodig.

Dus jij levert ook een bijdrage aan de oplossing als je zonnepanelen laat plaatsen op jouw dak.

Zonnepanelen installateur Brunssum

Men zegt dat zonnepanelen soms veel te weinig opbrengen. Dit hangt ook af van een eerlijk advies en goede installateurs. Maak je gebruik van zonnepanelen installateur Brunssum? Dan heb je dat probleem al afgedekt. Zonnepanelen installateur Brunssum weet namelijk precies, hoe jij het meeste rendement kunt halen met zonnepanelen op jouw dak.

Je kunt zonnepanelen energie niet milieuvriendelijk opslaan

Het is inderdaad zo dat terug leveren aan het energienet op sommige plaatsen in Nederland, zorgt voor een overbelasting op het elektriciteitsnetwerk. Zo gaat er dus energie verloren, terwijl er op dagen met weinig zon, meer energie nodig is dan de zonnepanelen kunnen leveren.

Om dat op te vangen heb je accu’s nodig. Accu’s zijn nog niet zo milieuvriendelijk. Een groot nadeel is dat er kobalt, nikkel en lithium voor nodig is. Gelukkig werkt men eraan om milieuvriendelijkere accu’s te maken. Dus wil je een zo milieuvriendelijke mogelijke accu bij jouw zonnepanelen? Laat je hiervoor dan grondig informeren.

Wat wel duidelijk na al die schade in Groningen dat gas in Nederland ook geen goede oplossing is. Daarom zijn zonnepanelen voor nu een onderdeel van de oplossing. Wel met de kritische kanttekening dat er ook aan milieuvriendelijke accu’s moet worden gewerkt.

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-brunssum/