Ace Magazine
Image default
Bedrijven

De competenties van een goede gerechtsdeurwaarder!

Het zal je maar gebeuren, dat je financieel zo in de ellende zit, dat je een gerechtsdeurwaarder aan de deur krijgt. In het minst erge geval, wordt bijvoorbeeld jouw auto in beslag genomen. Maar, als het helemaal tegenzit, kan je zomaar eens op het punt belanden, dat je alles kwijtraakt. Het geeft meteen aan hoe belangrijk het is, dat je een goede gerechtsdeurwaarde hebt.

Voldoende empathisch

Een gerechtsdeurwaarder moet voldoende empathie op kunnen brengen met diegene die aangesproken moet worden. Het is niet makkelijk om iemand slecht nieuws te brengen. Het fijne van een gerechtsdeurwaarde met empathie, is dat hij of zij wellicht ook nog meedenkt naar mogelijke vervolgstappen voor de bewoner, om weer uit de ellende te komen.

Te veel empathie zal ook niet werken. Je kunt niet iedereen helpen. En als je elke dag zelf in zak en as zit, omdat jij je alles zo aantrekt, dan kun je op een gegeven moment je werk niet meer doen.

Derdengelden

Een deurwaarder moet natuurlijk niet gevoelig zijn voor fraude. Het is niet voor niets dat deurwaarders een derdengelden rekening moeten hebben. Die derdengelden rekening is voor hen verplicht om misbruik te voorkomen. Als je als deurwaarder zelf een keer financieel erg krap zit, zou het wel heel erg verleidelijk zijn, om geld te pakken wat je eigenlijk niet hebt.

Correct

Een gerechtsdeurwaarder moet natuurlijk alles goed op een rijtje hebben. Hij of zij moet nauwkeurig en duidelijk kunnen uitleggen, wat de situatie is. Dat is voor alle partijen erg belangrijk. Anders ontstaat er ruis tussen de partijen en dat is natuurlijk wel het laatste wat je wil.

Nog steeds aan het lezen? Dan ben jij misschien wel die gerechtsdeurwaarder die men zoekt. Wat heb je hiervoor nodig? Om gerechtsdeurwaarder te worden dan moet je een hbo-opleiding volgen, daarbij neemt recht natuurlijk een belangrijke plek in. Dan krijg je drie jaar theorie en een jaar stage. Lijk je dat wat? Schrijf je dan snel in.

https://bundelpay.nl/wat-is-een-derdengeldenrekening/