Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Buitenverlichting: risico’s en advies

Buitenverlichting kan een hoop aan je tuin toevoegen. Je tuin is dan op die lange zomeravonden niet meer een donker hol, maar een heerlijke plek om te zitten. De hitte van de dag is eindelijk weg, en terwijl het binnen nog veel te warm is is het buiten lekker koel. En met de juiste verlichting kan het als binnen aanvoelen. Er zijn vormen van buitenverlichting die je zelf aan kan leggen, maar als je echt goede en complexe buitenverlichting aan wil leggen is het aan te raden elektriciens in te schakelen om de verlichting aan te leggen. Om je alvast wat op weg te helpen zullen we je op enkele risico’s wijzen, maar we zullen je ook advies geven

Elektra buiten heeft meer risico’s

Je weet waarschijnlijk al dat elektriciteit niet heel veilig is, en hetzelfde geldt buiten. Sommige buitenverlichting draait op een lager, veilig aan te raken voltage, maar de beste verlichting draait op 240 volt, dit is geen voltage waar je zomaar mee moet gaan werken, en buiten is het niet aangeraden om zonder ervaring 240 volt aan te leggen. Bovendien hebben we het over buiten, binnen zal er niet zo snel water op de kabels belanden, dus daar hoeven de kabels niet heel netjes afgesloten te zijn. Maar buiten is het belangrijk dat het hele netwerk waterdicht is. Om ervoor te zorgen dat dit zo is raden we je aan een elektricien in te schakelen.

Maar buitenverlichting kan ook veel moois opleveren

Wanneer je buitenverlichting hebt zal het je opvallen dat je tuin in het donker nog mooier is dan overdag. Met buitenverlichting kan je namelijk de aandacht sturen. Je kan planten en bomen waar je trots op bent namelijk in het licht zetten, terwijl je de rest donker houdt. Ook kan je lampen langs looppaden ingraven. Zo kan je de tuin ook nog veiliger maken.