3 redenen om jouw gouden ring te verkopen

3 redenen om jouw gouden ring te verkopen

  • april 7, 2021
  • 0 comments

Er zijn behoorlijk wat Nederlanders die goud in huis hebben. Zo heb je misschien wel een gouden ring in jouw sieradenkistje liggen. Wanneer je dit sieraad geërfd hebt van een overleden familielid, denk je er mogelijk niet aan om het te verkopen. Het goud heeft in dat geval mogelijk emotionele waarde. Toch kan het wel degelijk interessant zijn om goud te verkopen. Dit is zeker het geval als je de ring eigenlijk nooit draagt. Ben je benieuwd wat de redenen zijn om goud te verkopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 redenen voor een gouden ring verkopen op een rijtje.

1. Je hebt (veel) geld nodig

Een eerste reden om goud te verkopen, is omdat je geld nodig hebt. Zo heb je mogelijk een rekening gekregen die je met jouw eigen middelen niet kunt betalen. Om te voorkomen dat je in de schulden komt, kun je overwegen jouw gouden ring te verkopen. Goud is een kostbaar product en levert (veel) geld op als je het verkoopt. Het geld dat de verkoop van de ring jou oplevert, kun je vervolgens gebruiken om de rekening(en) te betalen. Zodoende is de kans groot dat je uit de schulden blijft. Goud verkopen is niet alleen interessant als je geld nodig hebt voor rekeningen. Het kan namelijk ook zijn dat je geld nodig hebt voor andere zaken, zoals een verbouwing. Doordat een verbouwing over het algemeen behoorlijk wat kost, kan niet iedereen dit zelf ophoesten. Je kunt een lening afsluiten, maar je gaat dan een schuld aan. Vind je dit niet prettig? Dan kan de verkoop van een gouden ring er mogelijk voor zorgen dat je alsnog over voldoende financiële middelen beschikt om de verbouwing te bekostigen. Je kunt jouw gouden ring ook verkopen als je een droomvakantie wilt boeken of een nieuwe auto wilt kopen.

2. De goudprijs is gunstig

Veel mensen verkopen hun goud als ze geld nodig hebben. Toch kan een gouden ring verkopen ook interessant zijn als je geen geld nodig hebt. Als de goudprijs momenteel gunstig is, is goud verkopen het overwegen waard. In dat geval krijg je namelijk meer geld voor jouw goud dan bij een lage goudprijs. Helaas weet lang niet iedereen wanneer er sprake is van een gunstige goudprijs. Daarbij komt dat de prijs van goud nogal kan fluctueren. Dit maakt het extra lastig om te bepalen wanneer het verstandig is om jouw goud te verkopen. Je kunt nog even wachten, maar besef je wel dat de goudprijs in de tussentijd ook kan dalen. In dat geval is jouw gouden ring ineens minder geld waard.

3. De waarde is hoger dan verwacht

Een derde reden om een gouden ring te verkopen, is omdat de waarde mogelijk hoger ligt dan je verwacht had. Er zijn mensen die denken dat ze de waarde van goud zelf kunnen achterhalen. Hier zijn inderdaad manieren voor, maar verstandig is het niet. Mogelijk schat je de waarde van jouw gouden ring verkeerd in, waardoor je hem voor een spotprijs verkoopt. Neem een gouden ring daarom mee naar een vestiging van Goudwisselkantoor. Hier taxeren ze jouw gouden ring. Na afloop van de taxatie brengen ze een bod uit op het sieraad. Ben je positief verrast door het bod? Dan zet dit jou mogelijk aan het denken. Als je besluit om de gouden ring te verkopen, betaalt Goudwisselkantoor jou het geboden bedrag direct contant uit.