Ace Magazine
Image default
Beauty en verzorging

Je voeten herfst klaar maken

Je voeten herfst klaar maken, hoe doe je dat?

Het lijkt er op dat de zomer helaas al aan z’n einde is gekomen en de herfst inmiddels al zijn intrede heeft gemaakt. Dit blijft voor velen toch een hele omslag. Maar dat is het ook voor je voeten. Van luchtige en open schoenen naar sokken en dichte schoenen, dat is ook iets waar je voeten weer aan moeten wennen. In de zomer zijn mensen ook sneller geneigd om hun voeten goed te verzorgen, omdat ze dan vaker zichtbaar zijn. Maar eigenlijk moet je je voeten het hele jaar goed verzorgen.

Wintermaanden

Juist in de wintermaanden moeten we goed voor onze voeten zorgen. Je draagt dan dichte schoenen en dikke sokken waardoor je eerder kans hebt op een voetschimmel of eczeem. In sokken kunnen voeten namelijk sneller zweten en broeien, en hier houden bacteriën van. Je kunt door het dragen van dichte schoenen ook sneller eeltvorming oplopen of allerlei andere problemen. Het is altijd van belang om goede schoenen te dragen die passen bij jouw voeten. Maar een goede verzorging van je voeten is juist in deze koudere en vochtigere maanden een must.

Verzorging

Je voeten dragen je gehele lichaam en brengen je overal naartoe. Zeg nou zelf, dan verdienen ze toch ook om goed verzorgd te worden? Heel begrijpelijk dat je hier niet elke dag tijd voor hebt. Al kun je het heel simpel toevoegen aan je bed ritueel. Het hoeft echt niet lang te duren. Masseer je voeten voor het slapen gaan even goed in met een voetcrème en klaar ben je! Ook is het belangrijk om een keer in de week wat meer aandacht aan je voeten te besteden. Zet een heerlijk (lauw) warm voetenbadje klaar met bijvoorbeeld een badzout en laat ze lekker weken. Daarna even goed scrubben, en afsluiten met een voedende crème die je lekker in masseert.

Typische winterklachten

Doordat in de winter de temperatuur lager ligt, het vochtgehalte van de lucht wisselend is en in huis de verwarming aan staat, waardoor de lucht erg droog is, moeten je voeten zich constant aanpassen. Normaal gesproken, in gezonde toestand, heeft de huid een vettig laagje om zich te kunnen beschermen tegen invloeden van buitenaf. Echter, dit laagje verdwijnt doordat wij douchen met zeep of een douchegel. Hierdoor kan de huid veel gevoeliger worden. Je hebt dan meer kans op een droge, jeukerige, schilferige huid en eeltvorming die kan barsten waardoor er kloven ontstaan. Deze kloven kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Dit zijn echt typische winterklachten.

Voetproblemen

Heb je nou echt vervelende voetproblemen zoals eeltvorming, kloven of likdoorns, dan kun je beter even contact opnemen met een pedicure voor een pedicure behandeling. Het is niet aan te raden om hier zelf thuis mee aan de gang te gaan als je hier niet in gespecialiseerd bent. Je kunt jezelf namelijk lelijk verwonden, en dat wil je zeker aan je voeten voorkomen. Een pedicure heeft hier immers voor geleerd en weet precies hoe ze je kan helpen. Ook kan zij advies geven om eventuele voetproblemen in de toekomst te kunnen voorkomen.

https://www.belospes-pedicure.nl