Ace Magazine
Image default
Beauty en verzorging

Het huidverouderingsproces vertragen

Een minder strakke huid en rimpels, iedereen krijgt er op een moment in zijn of haar leven mee te maken. Huidveroudering is een proces dat we niet kunnen tegengaan, maar het is wel mogelijk om dit proces te vertragen. Wel geldt de uitspraak ‘voorkomen is beter dan genezen’ bij deze behandeling. Preventief handelen is altijd beter. Vaak wordt er vanuit gegaan dat je pas rimpelcrème moet gaan gebruiken als er zich ook daadwerkelijk rimpels voor gaan doen. Maar het is beter om dit te doen voordat dit verschijnsel zich voordoet. Het is verstandig om tussen je twintigste en dertigste hiermee te beginnen. 

Het hangt overigens van een aantal factoren af hoe snel en wanneer je huid begint te verouderen. Sommige mensen hebben op hun veertigste nog een strakke huid, terwijl anderen op hun dertigste al de eerste rimpels te zien krijgen. Dit kan een genetische oorzaak hebben, maar ook andere factoren spelen een rol, zoals zonlicht. Teveel zon is niet goed voor de huid, dat is algemeen bekend. Van de ultraviolet (UV) straling veroudert de huid nog sneller, bovendien verhoogt het de kans op ziektes als huidkanker. De UV-straling beschadigt namelijk het bindweefsel in de huid. De stoffen die rokers via sigarettenrook binnen krijgen, zorgen voor eenzelfde effect.

Het proces is te vertragen door op tijd te beginnen met het smeren van anti rimpelcrème, niet te veel in zon te zitten en je goed in te smeren, voldoende water en vitamines binnenkrijgen en door ongezond gedrag te beperken. Ook kun je huidveroudering tegengaan met een cosmetische ingreep. Als je oogleden bijvoorbeeld gaan hangen kun je je hiervoor laten behandelingen met een ooglidcorrectie bovenoogleden. Voor de bovenooglidcorrectie prijs kan je best even rondkijken op internet. In sommige pakketten vergoed de verzekeraar het, maar lang niet in alle gevallen. Laat je dus even goed informeren voordat je een beslissing neemt. 

http://faceland.nl