Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Stralen met een vloerkleed

Tegenwoordig is er enorm veel keuze voor een vloer in jouw woning. Ga jij voor tegels, parket of laminaat? De keuze is reuze. De vloer zit in principe vast en blijft vaak voor een langere tijd zitten. Door middel van een vloerkleed kan je gemakkelijk en snel een eigen draai aan jouw woonkamer geven. Laat jouw woonkamer stralen met een prachtig vloerkleed onder de tafel. Lees snel verder en ontdek de drie voordelen van een vloerkleed. 

1. Persoonlijke warmte

Een vloerkleed zorgt voor een persoonlijke warmte in de woning. De vloer heeft vaak een neutrale stijl en er wordt weinig gebruik gemaakt van verschillende kleuren. Dit komt omdat de vloer vast ligt en lastig te vervangen is. Je zult een aantal jaren moeten genieten van dezelfde vloer. Door middel van een vloerkleed kan je geheel jouw eigen wensen bepalen. Houd jij van een te gekke gele kleur? Laat deze dan met kleine details terugkomen in het vloerkleed. De gele kleur is niet tijdloos, maar een vloerkleed is toch niet voor altijd. Een vloerkleed zorgt ook nog eens voor een warme ondergrond. In de winter hoef jij dus geen kou te lijden op de dunne sokjes. 

2. Eenheid 

Een vloerkleed wordt vaak toegepast in de woonkamer. Het vloerkleed kan onder de bank worden gelegd, maar ook onder het televisiemeubel of onder de tafel. Het is belangrijk om dit vooraf een beetje te bepalen, zodat je rekening kunt houden met de eventuele afmeting. Een vloerkleed 140×200 cm is vrijwel altijd geschikt. Door het vloerkleed onder een bepaald meubel te leggen, creëer je eenheid in de woning. Het vloerkleed kan ook los in de woning worden gelegd. Er ontstaat op deze manier een speels effect in de woning. Een vloerkleed kan van grote invloed op jouw woning zijn. 

3. Geluiddempend 

Een vloerkleed draagt niet alleen bij aan de uitstraling van de woning, maar heeft ook nog een praktisch voordeel. Een vloerkleed zorgt namelijk voor het dempen van het geluid. De echo en andere geluiden in de woning worden verminder door het vloerkleed. Het vloerkleed vangt een deel van het geluid op, waardoor er minder geluid wordt doorgezonden. Hoe dikker het vloerkleed, hoe meer geluid het vloerkleed zou opnemen. Ideaal voor een gehorige buurt. 

https://www.obbyo.nl/