Ace Magazine
Image default
Woningen

Voor welk schuurmachine merk kiezen?

Er bestaan heel veel verschillende soorten schuurmachines, maar zelfs binnen hetzelfde soort kunnen er weer verschillen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar het merk. Er zijn namelijk verschillende merken schuurmachines. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het merk Hitachi of Powerplus. In veel gevallen is het eerst gekochte merk het merk waar een klusser bij blijft. Toch is dit niet altijd het geval, want er doen zich situaties voor waarin het merk totaal geen kwaliteit levert. Dat wil niet zeggen dat het merk helemaal geen kwaliteit levert, maar meer dat het merk niet de kwaliteit levert die de klant verwacht. In dit geval is het verstandig om te kiezen voor een ander merk. Wij gaan wat meer vertellen over drie verschillende merken. Dit zijn de merken Hitachi, Powerplus en DeWalt.

Hitachi

Hitachi is een merk die het goed doet onder de klussers. Veel klussers kiezen met name voor een accuboormachine van Hitachi, maar de schuurmachines zijn ook wel geschikt. Wat de kwaliteit precies is van een Hitachi schuurmachine is moeilijk te omschrijven. Je mag wel stellen dat een Hitachi schuurmachine een betere kwaliteit heeft dan een Ferm of Powerplus. Toch blijft het deels de keuze van de gebruiker. De één kijkt meer naar de functionaliteiten terwijl de ander vooral een goed geoogde machine zoekt.

Powerplus

Een powerplus schuurmachine is ontworpen voor de budget klussers. Dat is ook wel te zien aan de prijs van deze machine. Deze is een stuk lager dan bijvoorbeeld een Hitachi, Bosch of Makita schuurmachine. Wel is er een keerzijde, want een schuurmachine die goedkoop is heeft vaak ook een beperkte kwaliteit. Het is daarom raadzaam om een goede afweging te maken tussen kosten en kwaliteit. Wil jij gewoon eenvoudig schuren zonder al teveel kwaliteit dan is een Powerplus schuurmachine de meest geschikte machine.

DeWalt

DeWalt staat bekend om zijn gele kleur. De kwaliteit is hoogstaand, maar de prijs is dan ook zeer hoog. Persoonlijk wordt een DeWalt schuurmachine vaak afgeraden. Niet omdat de kwaliteit niet voldoet, maar omdat de machine meer kost dan dat hij levert qua kwaliteit.