5 tips van een hypotheekadviseur

5 tips van een hypotheekadviseur

  • mei 27, 2020
  • 0 comments

Op het moment dat je grote uitgaves gaat doen, denk je hier vaak goed en lang over na. Logisch, want het gaat om geld waar jij hard voor hebt gewerkt. Des te belangrijker dat het op de juiste manier wordt uitgegeven. Waarom zou je dat dan ook niet doen op het moment dat je op zoek gaat naar een passende hypotheek? Er zijn verschillende manieren om de stappen naar je eerste woning zo soepel mogelijk te maken. Een van de belangrijkste dingen is op zoek te gaan naar iemand, zoals een hypotheekadviseur, die je vertrouwt om jou te voorzien van bruikbaar advies.

Tip 1: Vergelijk je hypotheek op meer dan alleen rente

Bij het afsluiten van de juiste hypotheek zijn er verschillende dingen die je moet weten. Zo bestaat een hypotheek in essentie uit twee elementen: de rente en het aflossen. Het is uiteraard fijn wanneer je maandelijkse lasten zo laag mogelijk blijven. Toch is dit niet gegarandeerd met een lage rente. Er zijn meer elementen die je maandelijkse prijs bepalen, zoals de looptijd van je hypotheek en welke voorwaarden eraan verbonden zijn. Je doet er daarom verstandig aan om de hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een hypotheekadviseur uit Bergen op Zoom, als dat de plek is waar je wilt gaan wonen. Diegene weet veel van de lokale markt en heeft een netwerk wat hem waardevol voor jou maakt. Hij kan je daarom perfect helpen bij het kiezen uit de verschillende hypotheken in Bergen op Zoom.

Tip 2: Denk goed na over je renteperiode

Het aangaan van een hypotheek wordt door veel aanbieders gedaan met spectaculaire kortingen. Helaas blijkt deze lage rente maar voor een aantal maanden waardoor dit kan zorgen voor een grote financiële tegenvaller. Ga dus goed na voor welke periode de lagere rente bedoeld is voordat je de hypotheek afsluit. Overweeg daarnaast een langere rentevaste periode. Op die manier verzeker je jezelf van een vast laag bedrag en weet je gedurende een langere tijd wat je maandelijkse lasten zijn.  

Tip 3: Zet je eigen middelen in

Met het inzetten van je eigen middel creëer je een aantal voordelen voor jezelf. Zo is het mogelijk om je maandelijkse lasten te verlagen of een deel van de betaling van de hypotheek direct te af te lossen. Ben je wellicht van plan om jouw hypotheek over te sluiten en gaat dit gepaard met een boete? Dan doe je er verstandig aan om dit met eigen vermogen te betalen. Anders wordt het bedrag bij je nieuwe hypotheek toegevoegd aan de lening.

Tip 4: Gebruik het voor je verbouwing

Bij het realiseren van een verbouwing is het verhogen van je hypotheek een interessante optie. Hiermee verzeker je jezelf van een extra buffer om al je plannen mee te realiseren. Op het moment dat er ruimte is om je hypotheek te verhogen op basis van de waarde van je woning, kun je dit doen tegen gunstige rentecondities. Ook hier is het verstandig om je te laten adviseren door een expert.

Tip 5: Kies voor onafhankelijk advies

Het voordeel van onafhankelijke advies is dat je meer keuze hebt uit een ruimer aanbod van hypotheken. Bovendien is een onafhankelijke partij in staat om je bij meer te helpen dan enkel je hypotheek. Schakel ze bijvoorbeeld in voor de marketing bij de verkoop van je huidige woning. Of laat ze je helpen bij het vinden van je nieuwe droomhuis. Het begin allemaal bij een samenwerking aangaan met een betrouwbare hypotheekadviseur.