Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

In 3 stappen het perfecte vloerkleed

In 3 stappen het perfecte vloerkleed

Ben jij al een tijdje op zoek naar een vloerkleed voor in je interieur, dan is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. Het aanschaffen van een vloerkleed kan immers voor een enorm groot deel de sfeer van je inrichting bepalen. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je kiest voor een fel gekleurd kleed, terwijl dit niet pas bij de rest van je inrichting, dit het geheel niet ten goede komt. Het belang van een vloerkleed, is het bijdragen aan de sfeer en warmte van je interieur. Met deze 3 stappen, scoor jij gegarandeerd een geschikt vloerkleed.

Afmeting

Bij het aanschaffen van een vloerkleed, is de afmeting van groot belang. Een goed vloerkleed mag niet te klein, maar ook zeker niet te groot zijn. Als stelregel wordt vaak gehanteerd dat hij ongeveer 2/3 van de woonkamer mag bedekken. Dit betekent ongeveer een centimeter of 10-15 onder de bank en maximaal 15-20 centimeter uitstekend aan beide kanten. Op deze manier zorg je ervoor dat je vloerkleed je woonkamer niet kleiner, maar juist optisch groter doet laten lijken. Door een vloerkleed te combineren met verschillende leuke woonaccessoire van KNUS Lifestyle, zal je zien dat je huis ineens een volledige andere look en feel krijgt.

Materiaal

Naast de afmeting is het materiaal waarvan jij graag een vloerkleed in je kamer wilt ook van groot belang. Kies je voor een hoogpolig of juist laagpolig vloerkleed. Deze keuze bepaald mede de look en feel van je woon- of slaapkamer waarin je deze wilt neerleggen. Wat we vaak zien, is dat er op een slaapkamer wordt gekozen voor een hoogpolig kleed en in de woonkamer laagpolig. Doordat er in een woonkamer vaker met schoenen wordt gelopen, zal je met een laagpolig kleed minder last hebben van achterblijvend vuil. 

Budget

Je kunt het net als bij veel andere zaken ook met een vloerkleed zo gek maken als dat je zelf wilt. Afhankelijk van voor welke afmeting, maar ook materiaal je kiest kunnen de kosten oplopen tot wel enkele honderden euro’s per vierkante meter. Door te kiezen voor een ietwat voordelige vloerkleed, houd je extra geld over voor de aankleding van je woonkamer met leuke jungle kamer accessoires zoals een giraffe, leeuw of ander prachtig dier.