Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies je de juiste ondervloer?

Wanneer u eindelijk die nieuwe vloer hebt gekocht, dan wilt u uiteraard ook even kijken of het kopen van een ondervloer nodig is. Meestal is dat het geval. Tijdens de winterdagen is het redelijk koud, en dan heeft u toch liever dat uw huis lekker warm is.
Het kan ook zijn dat u in de avond geniet van een lekkere verfrissende douche en u liever niet de mensen die al slapen wakker wilt maken. In allebei deze gevallen is het kopen van een ondervloer en goede oplossing. De ondervloer zorgt voor isolatie tegen de kou en is bovendien geluidsdempendend. Iedere vloer of ruimte heeft tegenwoordig een passende ondervloer nodig. Ben jij nu nog benieuwd welke? Dan bent u met dit artikel aan het juiste adres.

Zwevende vloeren

Wanneer een vloer zwevend wordt gelegd, dan betekent dat, dat de vloer niet zal worden vastgenageld aan de ondergrond. In dit soort situaties dan is het altijd goed een ondervloer te kiezen. De ondervloer die u kiest is vaak afhankelijk van de situatie waarin de vloer wordt gelegd.

Ondervloer voor PVC, LVT, Vinyl, laminaat, SPC of een lamelparketvloer

De keuze voor een ondervloer is compleet afhankelijk van het soort vloer dat u kiest. Lamelparket en laminaat zijn vloeren met een grotere dikte. Deze vloeren zijn tussen de 6mm en 15mm dik. Er is hier een grote keuze een ondervloeren. Hierbij moet ook worden gedacht aan de deuren, met een te hoge ondervloer dan openen en sluiten de deuren niet meer goed. In dat geval ishet altijd eerst goed om eens andere mogelijkheden te overwegen die minder dik zijn. Mocht hieruit blijken dat deze ondervloer toch echt de beste keuze is, dan zal de deur moeten worden ingekort.

Woonhuizen en appartementen

Bij een ondervloer in een appartement, maar ook in woonhuizen is geluidsisolatie vaak een onderdeel dat op plaats 1 staat. U wilt uiteraard zo min mogelijk geluid doorgeven aan de onderburen. Voor dit soort zaken zijn er ondervloeren die een speciaal certificaat hebben voor een isolatie van 10 decibel. Voor woonhuizen is dit iets minder belangrijk, maar vaak toch wel een factor die in het achterhoofd wordt gehouden. Maar, u kunt wel makkelijker zelf kiezen welke eigenschappen u belangrijk vindt.

Vloerverwarming?

Het is uiteraard heerlijk wanneer u in de morgen uit bed stapt en dan warme voeten hebt. Er zijn een hoop huizen die vandaag de dag vloerverwarming hebben. Met huizen met vloerverwarming is het vooral belangrijk dat er een lage warmteweerstand is voor de ondervloer, er moet genoeg warmte worden doorgelaten.

Isolatie tegen vocht

Bij het zwevend leggen van vloer als beton of een dekvloer is het altijd noodzaak dat er een isolerende laag wordt gelegd tegen vocht onder de vloer. Dit dient om te voorkomen dat vocht zich gaat ophopen onder de vloer.
Sommige vloeren hebben een geïntegreerde laag die vocht tegenhoudt, dan is zo een vocht isolerende laag vaak niet nodig.
Wanneer u geen vloerverwarming in huis hebt, maar toch graag lekkere warme voeten wilt hebben. Dan is een dikkere ondervloer voor extra isolatie altijd aan te raden. Dan is het handig om te gaan voor een ondervloer van 5 tot 7 mm dik. Dit zorgt voor een goede isolatie tegen de kou en dit heeft uiteraard een hoop voordelen. Zo kunt u dus bijvoorbeeld zonder het leggen van prijzige vloerverwarming toch iedere morgen met warme voeten uit bed stappen.

Ben je nou toe aan een nieuwe vloer en kun je hierbij advies gebruiken? Neem dan contact op met de professionals van Mijnvloeropmaat.nl

https://mijnvloeropmaat.nl/categorie/ondervloeren/