Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Het voordeel van een VGZ collectiviteitskorting

Elke Nederlander is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, zodat in ieder geval de basis medische kosten bij ziekte of een ongeval voor hem of haar zijn gedekt. U heeft echter volledig vrije keus bij welke Nederlandse zorgverzekeraar u deze verzekering afsluit. Wilt u wat dat betreft extra voordelig uit zijn, dan is het slim om tijdens het vergelijken van de maandelijkse premietarieven ook eens de pakketten met collectiviteitskortingen aandachtig te bekijken. Deze aanbiedingen worden lang niet altijd in de standaard premievergelijkers opgenomen, omdat ze puur afgestemd zijn op de wensen van bijvoorbeeld een bedrijf of organisatie.

Collectieven in allerlei soorten en maten

Om een aantrekkelijke korting op de maandpremie van de zorgverzekering te kunnen bedingen, is het zaak om eerst een groep mensen bijeen te brengen, die allemaal potentiele interesse hebben in een zorgverzekering van bijvoorbeeld VGZ. Dit doel bereikt u onder meer door de personeelsleden binnen uw organisatie te enthousiasmeren voor zo’n goedkoper verzekeringspakket. Collectieven kunnen ook gevormd worden door er speciaal een vereniging voor op te richten, die als enig doel heeft om een zo groot mogelijke club van mensen te vormen, die in groepsverband korting op een zorgverzekering verlangen. Bent u een ZZP-er en wilt u profiteren van premievoordeel op uw zorgverzekering, dan kunt u daarvoor terecht bij Het Ondernemerscollectief of ZZP Nederland. Tenslotte zijn er ook talloze gemeenten in Nederland, die aan hun minder draagkrachtige burgers een zorgverzekering met VGZ collectiviteitskorting aanbieden.

Aanvullende voordelen van een VGZ collectiviteitskorting

Omdat de kaders van het basispakket van de zorgverzekering door de overheid worden vastgesteld, kan er helaas niet aan de inhoud van het pakket worden gesleuteld. Maar een verzekeraar als VGZ mag wel extraatjes bieden aan hen die via een collectief een zorgverzekering afsluiten. Naast de aantrekkelijke premiekorting biedt deze verzekeringsmaatschappij aan collectieven een extra ruime vergoeding voor fysiotherapie en mondzorg. Daarnaast beloont VGZ haar collectiviteitsklanten, als blijkt dat deze actief een gezonde levensstijl nastreven. Sommige verzekeraars bieden collectieven ook speciale, aanvullende verzekeringspakketten, die naadloos aansluiten op hun specifieke behoeften. Denk in dat geval onder meer aan een speciaal collectief voor 50-plussers of eentje voor mensen die werkzaam zijn in de bouw.

Korting voor het hele gezin

Een groot voordeel van een VGZ collectiviteitskorting is dat deze niet beperkt is tot slechts een persoon binnen een huishouden. Ook uw partner en kinderen van 18 jaar en ouder kunnen meeliften op het premievoordeel dat u bijvoorbeeld via uw werkgever of via de sportclub krijgt aangeboden. Op die manier zijn alle gezinsleden dus optimaal (basis)verzekerd tegen de laagst mogelijke premiekosten en profiteert iedereen van de extra’s die VGZ haar collectiviteitsklanten biedt.

Gerelateerde artikelen

De beste preventie tegen inbraak

Het belang van ventilatie in je kruipruimte

Tafellampen