Acemag

5 redenen om te kiezen voor een kokosmat

Een kokosmat wordt voornamelijk gebruikt als een vloermat om buiten neer te leggen, maar je kunt hem ook heel gemakkelijk binnen neer leggen. Het is daarom heel handig dat je een kokosmat op maat kunt laten maken. Zo past de kokosmat altijd perfect in de gang. De garens die gemaakt zijn van kokok zijn pefect om het vuil van je schoenen mee af te borstelen. Je kunt een kokosmat op maat heel goed gebruiken om al het hardnekkige vuil van je schoenen te schrapen. Met als resultaat dat je huis mooi schoon blijft.

Je hebt twee verschillende soorten deurmatten die gemaakt zijn van kokos. De natuurlijke kokosmat is de meest bekende. Deze kokosmat op maat zijn alleen gemaakt van kokos garens en zouden eventueel gekleurd kunnen worden. Je hebt ook de keuze om een bedrukte kokosmat op maat te laten maken. Hiermee kun je je voor-, of achterdeur iets opvrolijken. Deze kokosmatten worden met de hand bedrukt en zijn gekleurd tot in de grond van de vezel. Het dessin van jouw kokosmat blijft hierdoor erg lang zichtbaar.

Een kokosmat op maat laten maken is dus een perfecte oplossing om het vuil buiten de deur te houden, maar wat zijn nog meer redenen om te kiezen voor een kokosmat? We zetten het voor je op een rij.

1 Het vuil wordt van je schoenen geschraapt

Een deurmat wordt over het algemeen gekocht om je schoenen droog te lopen of schoon te lopen. Een kokosmat op maat kun je prima gebruiken om je schoenen schoon te lopen en je kunt deze mat gewoon binnen neerleggen. De harde kokosvezels staan ruw omhoog en zorgen ervoor dat al het vuil, dat zich verzameld heeft in het profiel van je schoenen, weg geschraapt kan worden.

2 Verkrijgbaar in verschillende diktes

Je kunt een kokosmat op maat kopen in verschillende diktes. Je kunt hierbij kiezen tussen een dikte van 17 millimeter tot 30 millimeter. Er zijn verschillende diktes verkrijgbaar om diverse redenen. Eén van die redenen heeft te maken met de hoogte van je deur. Als de mat te hoog is, kun je namelijk je voordeur niet meer goed sluiten.

3 Je kunt een kokosmat op maat bestellen

Een kokosmat kun je snijden in verschillende maten. De rollen zijn over het algemeen 10 meter lang en 2 meter breed. Je kunt online heel gemakkelijk aangeven wat de gewenste lengte van je kokosmat is en deze thuis zelf bijsnijden. Maar je kunt de kokosmat ook helemaal op maat laten maken.

4 Je kunt een kokosmat kopen in verschillende kleuren

Je kent misschien wel de standaard bruine kleur van de kokosmat. Hoewel deze kleur nog steeds heel erg gangbaar is, zijn kokosmatten tegenwoordig in allerlei kleuren te krijgen.

5 Je kunt een kokosmat eenvoudig schoonhouden

Een kokosmat kun je heel eenvoudig schoonhouden door deze op regelmatige basis te stofzuigen. Je kunt de kokosmat ook schoonmaken met een sopje van soda en water. Gebruik hiervoor een borstel die je goed nat maakt en in de mat wrijft. Hierdoor blijft je mat langer goed en schoon.

https://www.deurmatdirect.nl/kokosmatten