Help de CO2 uitstoot te reduceren door aanschaf elektrische boiler.

Help de CO2 uitstoot te reduceren door aanschaf elektrische boiler.

  • november 17, 2020
  • 0 comments

Help de CO2 uitstoot te reduceren door aanschaf elektrische boiler.

De CO2 uitstoot helpen verminderen was nooit zo simpel. Door de aanschaf van de nieuwste elektrische boilers draag jij al je steentje bij. De nieuwste  elektrische boilers zijn namelijk slim!

Overschakelen van een gas- naar een elektrische boiler voor het verwarmen van je douche en kraanwater is niet alleen maar goed voor het millieu, maar ook voor de knip.

Een boiler is uiteindelijk niets meer dan een vat met een verwarmingselement en een thermostaat. Het verschil is dat bij een elektrische variant het verwarmingselement in de elektrische boiler natuurlijk op elektriciteit werkt en zo het water in de boiler opwarmd. De thermostaat regelt de temperatuur.

Een essentieel verschil is, dat je een elektrische boiler vrijwel overal op kunt hangen, dit in tegenstelling tot de tot nu toe reguliere gas ketel. Bij een elektrische boiler vindt er geen verbranding meer plaats. Hierdoor is het dus mogelijk om ook op niet geventileerde plekken een boiler te plaatsen. 
Er is met een elektrische boiler namelijk geen kans meer op koolmonoxidevergiftiging.
Veel veiliger dan een ouderwetse gas boiler natuurlijk.

De allernieuwste elektrische boilers van het merk DAT hebben een heel clever truckje. Deze boilers hebben een Smart controller. Wat ervoor zorgt dat jouw persoonlijke huishoudgewoontes bijgehouden worden en ontouden wordt om zo efficient mogelijk het water op te warmen. Als er weinig gebruik gemaakt wordt van het warme water, wordt het dus ook niet opgewarmd. Om het water zo lang mogelijk warm te houden is de boiler extra goed geisoleerd.

Een goed voorbeeld van zoń slimme boiler is de DAT Aparici Eficiente en de DAT Aparici ECO Smart.

 

 

Beide elektrische boilers zijnuitgerust met zo’n zogenoemde smart controller.

Dus was je toch al van plan een nieuwe boiler aan te schaffen, kijk dan eens voor alle verdere informatie over deze en vele andere merken elektrische boilers eens op de website van elektrischeboiler.eu.

 

 

 

https://elektrischeboiler.eu/DAT-Elektrische-Boilers