De geschiedenis van bubbelbaden

De geschiedenis van bubbelbaden

  • juli 20, 2021
  • 0 comments

Bubbelbaden kennen hun oorsprong binnen Jacuzzi. Het wordt nu gebruikt als de ideale manier om even te relaxen. Zeker in tijden van Corona is een bubbelbad een veel gebruikte bezigheid om een avondje in te vertoeven. Wanneer de zomeravonden weer op gang beginnen te komen, zou je een Elite Welness Jacuzzi kunnen nemen en op bijvoorbeeld het balkon kunnen relaxen. Ook in de winter is een Jacuzzi een leuke bezigheid.

De ziekte van Ken Jacuzzi

Ken Jacuzzi is de zoon van een Italiaanse immigrantenfamilie en ondervond een erge ziekte. Men zou kunnen stellen dat bubbelbaden, zoals we die kennen, vandaag de dag niet zouden bestaan ​​zonder Ken Jacuzzi, van wie de artsen zeiden dat hij zijn derde verjaardag niet zou meemaken. Hij was twee jaar oud toen hij de ernstige vorm van kinderartritis kreeg, een pijnlijke aandoening die botten kan aantasten en gewrichten kan vervormen. 

 

Zijn reumatoloog raadde aan om in een roestvrijstalen tank te weken om de pijn te verminderen. Dit bracht Ken tijdelijke verlichting en inspireerde de vader van Jacuzzi, Candido, een Italiaanse immigrant en uitvinder, om een ​​soortgelijke toepassing te ontwikkelen voor gebruik in de badkuip bij hun thuis. De dokters hadden voorspeld dat Ken niet ouder zou worden dan drie. Toch is Ken pas in 2017 overleden op 75-jarige leeftijd en heeft hij een vruchtbaar leven gehad. Tegenwoordig is Jacuzzi Group Worldwide een begrip op het gebied van in-home baden en draagbare bubbelbaden. Ken was tijdens zijn leven trotse ambassadeur van Jacuzzi. 

Carrière van Ken Jacuzzi

 

Ken Jacuzzi werd geboren op 22 april 1941 in Oakland, Californië. Hij behaalde een Masters Degree aan de American Graduate School of International Management in Glendale, Ariz. Hij werkte in Italië voor de Jacuzzi Company, waar hij betrokken was bij productie, marketing, onderzoek en ontwikkeling.


Een carrière voor gehandicapten werd gekenmerkt door vele prestaties, nadat hij de staat Arizona had gediend als directeur van het Office for Americans with Disabilities. Hij publiceerde ook een boek over zijn ervaring toen hij opgroeide met een aandoening in een familiebedrijf dat op weg was om een ​​groot luxemerk te worden.