Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

Boomstamtafels

Ben je je oude interieur zat, maar heb je geen zin om duizenden euro’s uit te geven aan compleet nieuw meubilair? Dan kun je met wat kleine ingrepen gelukkig al een enorm verschil maken in die oude saaie woonkamer waar je nu steeds tegenaan zit te kijken. Het enige dat je in feite hoeft te doen, is één belangrijk meubelstuk vervangen! De eettafel is hierbij een uitstekende kandidaat. Je zult verbaasd zijn om te merken hoe veel verschil je al kunt maken door bijvoorbeeld een stoere eiken eettafel in de kamer te plaatsen.

 

Wat zijn boomstamtafels?

Een boomstamtafel is een tafel waarvan het tafelblad gemaakt is van een hele of een stuk van een boomstam. Het hout is daarbij zo min mogelijk bewerkt. Dit leidt niet alleen tot een heel natuurlijke uitstraling, het zorgt er ook nog eens voor dat iedere boomstamtafel anders is. Geen enkele stam is immers gelijk! Een boomstam tafelblad heeft daarom altijd een unieke kleur en motief. En omdat de variatie ontzettend groot is, is er altijd wel een houtsoort te vinden die in jouw woonkamer het allerbeste naar boven haalt.

 

Een boomstamtafel voor ieder interieur

Het voordeel van die diversiteit is dat je een boomstamtafel in bijna ieder interieur wel kwijt kunt, zonder dat het een vreemde inbreuk op de stijl wordt. En omgekeerd kan een dergelijke tafel ook bijna ieder interieur weer een heel nieuwe uitstraling geven, zonder dat er al te veel veranderd en verplaatst hoeft te worden!

 

Voordelen van boomstamtafels

Enkele van de grootste voordelen van boomstamtafels zijn de volgende:

  • Boomstamtafels zijn ontzettend praktisch. Ze kunnen tegen een stootje dankzij het robuuste materiaal, je schuift zo met de hele familie aan, en je maakt het boomstam tafelblad ook nog eens heel gemakkelijk schoon.
  • Bovendien zijn ze doorgaans heel duurzaam. Zeker als je hem goed onderhoudt, kun je over het algemeen jaren van een boomstamtafel gebruikmaken.
  • Ten slotte zijn boomstamtafels simpelweg ontzettend mooie tafels. Het natuurlijke materiaal is zeker een echte blikvanger in iedere woonkamer, wat de stijl ook is.

 

Niet alleen eettafels

Vind je het idee van een boomstamtafel heel goed klinken, maar heb je al een eettafel waar je heel blij mee bent? Overweeg dan ook eens om een ander meubelstuk in deze stijl te laten maken! Ook bijzettafels en salontafels kunnen namelijk prima met een boomstam tafelblad worden gemaakt. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een werktafel. Vraag dus vooral eens naar de mogelijkheden als je ergens een goede meubelzaak vindt die boomstamtafels verkoopt!

https://www.tafels99.nl/