Ace Magazine
Image default
Internet

Zo kun je jouw webmail service versoepelen

Soms denken klanten van Ziggo webmail dat alle problemen die ze ondervinden bij het verzenden en ontvangen van mail, te maken hebben met de webmail provider. Niets is minder waar. Ziggo webmail technici hebben gemerkt dat vertraging van het verzenden van mail, vaak te maken heeft met te grote bestanden die heel makkelijk kunnen worden gecomprimeerd.

Iedereen gebruikt het internet voor zijn eigen doel, maar het verzenden van e-mails is de meest voorkomende, door webmail diensten zoals Ziggo, Gmail, Yahoo, Outlook, etc. Iedereen wisselt emails uit met elkaar. Het is daarom belangrijk een soepel verloop te hebben van deze mailwisseling. Dit kan door er voor te zorgen dat je, waar nodig, maatregelen neemt om vertraging te voorkomen. Zo is het een goede gewoonte om bestanden te comprimeren tijdens het verzenden van e-mails. File Compressie geeft ruimte  in je mailbox en vermindert de tijd die nodig is voor het verzenden van je e-mails.

Je kunt ook je internet snelheid versnellen, door het verruimen van je internet cache. Door het veranderen van internet-instellingen kun je de grootte van het internet cache verbeteren, door de volgende procedure:
1. Open Internet Explorer klik in het menu Extra. Selecteer Internet-opties.
2. Klik op het tabblad Algemeen en in de Browsing History sectie selecteer Instellingen.
3. Aan de onderkant van de pagina kun je de hoeveelheid ruimte  voor het internet cache configureren. Er wordt 250 Mb gebruik van ruimte aanbevolen, maar op basis van jouw behoefte kun je verder gaan  tot een maximum van 1 GB of 1024 Mb.

Het is altijd aan te raden om alle cookies, browser geschiedenis en tijdelijke informatie van de systeemmap te wissen.

Sluit de achtergrond diensten die snelheid van je computer verbruiken. Je kunt ze sluiten door middel van “Taakbeheer”. Voor het openen van Taakbeheer kun je Alt + Ctrl + Del toets en sluit de onnodige taak af.

Door het nemen van deze maatregelen kun je de snelheid van je computer verbeteren. Het is ook goed om je computer op zijn minst 1 keer per jaar, een onderhoudsbeurt te laten ondergaan. Zodat het system goed blijft functioneren.

http://ziggowebmail.info/