Ace Magazine
Image default
Internet

Douchen of badderen in een schone badkamer

Heb je last van schimmel in de badkamer? In ieder huis ontstaat vroeg of laat schimmel in de badkamer. Een badkamer is nou eenmaal een vochtige ruimte. Schimmels gedijen prima in een vochtige omgeving. Ook als je heel proper bent en je douche of zitbad altijd goed schoonhoudt, zal het kunnen voorkomen dat je schimmel aantreft op de muren of tussen de tegels.

De voegen tussen de tegels kunnen hun frisheid verloren hebben. Ze kunnen zwart, groen of geel worden. Ook herken je schimmel in de badkamer aan een wat onprettige, gronderige geur. Dan is het de hoogste tijd om de badkamer goed te reinigen. Verwijder schimmel en kalkaanslag zodat je badkamer weer fris oogt en heerlijk ruikt.

Badkamer tegels schoonmaken. Hoe doe je dat?

De badkamer tegels schoonmaken kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door schoonmaakazijn te gebruiken. Azijn ruikt echter sterk. Het ontkalkt en het doodt schimmels. Daarna zit je wel een sterke geur opgescheept en het kan enige uren tot dagen duren eer die geur is weggetrokken. Maar er zijn ook uitstekende producten op de markt om schimmel van muren en tegels te verwijderen, die niet alleen zeer goed werken maar ook fris ruiken.

Tegels schoonmaken rondom een zitbad?

Een zitbad is een heerlijke plek om te relaxen. Uiteraard wil je in een schoon bad kunnen plaatsnemen als je in het warme water stapt. Hou daarom je tegels fris met bijvoorbeeld Bio-Tex voor het afschrobben van de tegels en bleekwater voor het opfrissen van de voegen. Afhankelijk van de afmetingen van het bad is het klusje snel geklaard. De afmetingen van een bad is niet van invloed op het ontstaan van schimmels, wel op het genot van badderen. Maak je gebruik van een groot zitbad of ligbad controleer je bad dan wel regelmatig op gele aanslag. Dit kan kalkaanslag zijn. Kalk slaat vaak neer op plaatsen waar veel water terechtkomt, bijvoorbeeld rondom kranen. Je kunt kalkaanslag gemakkelijk verwijderen met schoonmaakazijn of een speciaal anti-kalkmiddel. Schoonmaakmiddelen die speciaal gemaakt zijn voor het verwijderen van kalk of schimmels zijn vaak effectief. Als je badkamer gereinigd is van kalk en schimmel, geniet je extra van je mooie badkamer.

https://sanikoning.nl