Ace Magazine
Image default
Entertainment

Tips voor een (online) teamversterkende werkborrel

In korte tijd is de wereld snel verandert en daarmee ook de plek waar we werken. De eerste paar maanden waren nog te overzien, maar steeds vaker komt het gevoel naar voren dat we de verbinding met collega’s missen. Vaak gaan de korte video call afspraken over werkgerelateerde zaken en worden de algemene praatjes minder. Juist in deze tijd is het daarom belangrijk om een digitale borrel te organiseren! Vaak is het geval dat dit niet de gezelligheid meebrengt zoals bij een ‘normale’ borrel. Om de online borrel een boost te geven en de interactie te vergroten zetten wij 4 tips voor je op een rij. Komt-ie! 

  1. Thema feest 

  2. Escape room

  3. Pub quiz

  4. Digitale proeverij

Tip 1: Thema feest 

Een normale digitale borrel kan soms saai overkomen, daarom is het een goed idee om er een thema aan vast de plakken. Dit betekend natuurlijk niet dat iedereen verplicht verkleed moet, want het kan namelijk ook op een andere manier. Denk aan passende versiering, hapjes en drankjes die aansluiten op het thema. Maak voor iedereen een borrelbox in het gekozen thema en ontmoet in de video call. Dit hoeft trouwens ook niet duur te zijn. Door middel van goedkope versiering en een grote inkoop vallen de kosten erg mee. 

Tip 2: Escape room 

Ben je met een redelijk grote groep collega’s en merk je dat een video call meestal niet soepel verloopt? Dan is het een goed idee om een verrassend programma te organiseren waarbij er kleinere groepjes worden gemaakt. Hierdoor creëer je meer interactie waardoor de borrel als meer gezellig wordt ervaren. Hoe kan je dit realiseren? Door een escape room! Los met je team mysteries en puzzels op om te kunnen ontsnappen. Hierbij komt ook een stukje teambuilding kijken, want je kan er ook een competitie van maken. Door de tijden van de team bij te houden kun je achteraf kijken wie er het snelst is ontsnapt! 

Tip 3: Pub quiz 

Liever met de gehele groep iets ondernemen? Doe dan een pub quiz online. Tegenwoordig zijn er meerdere programma’s die je hiervoor kunt gebruiken. Vaak is het wel zo dat je de antwoorden niet als groep geeft, maar individueel. Hiervoor is de teamversterkende factor iets minder, maar gegarandeerd heb je een leuke tijd samen. Het maakt het extra leuk als je persoonlijke vragen er in verwerkt. Op deze manier kan je ook leuke herinneringen ophalen met je collega’s. 

Tip 4: Digitale proeverij 

Bijna iedereen houdt wel van een lekker hapje en drankje op de vrijdagmiddag. Een goede manier om even te ontspannen na een drukke week werken. Het organiseren van een digitale proeverij is daarom een ontzettend leuk idee. Verzamel de voorkeur van iedereen, denk aan wijn, bier of whiskey. Maak vervolgens zelf de borrelbox of laat dit organiseren door een bedrijf en proosten maar! 

Hopelijk hebben wij je met deze tips inspiratie gegeven voor het organiseren van een digitale borrel. Welke tip ga jij gebruiken om van de borrel een succes te maken?

Gerelateerde artikelen

Spannende escape room in Enschede voor jong en oud

Wie kan jou helpen met het organiseren van een bruiloft in Zwolle?

De vernieuwde Lotto