Ace Magazine
Image default
Dieren

Enkele tips om je hond beter te verzekeren

Ook hondenverzekeraars blijven verzekeraars. Dat betekent dat ze allemaal jouw huisdier verzekeren, maar wel net even onder iets andere voorwaarden. Vanwege de grote verscheidenheid aan rassen bij honden is het voor ons onmogelijk om te zeggen welke hondenverzekering voor jou en jouw huisdier de beste is.

Maar we kunnen je wel vertellen waar je op moet letten!

De premie

Voor de meeste mensen is de premie van hun hondenverzekering het meest hekele punt.  Omdat de premie per individuele hond, kat of konijn sterk kan verschillen, zit er maar één ding op: jouw premie berekenen bij de diverse verzekeraars. Wanneer je hond niet verzekerd is betaal je deze kosten zelf en daarom kan je best een aantal hondenverzekeringen vergelijken. Gelukkig kun je zowel bij OHRA, Verzekeruzelf.nl.nl en Petplan makkelijk online jouw premie berekenen. Handig om te weten is dat Petplan als enige korting aanbiedt wanneer je minimaal drie honden verzekert bij Petplan.

De Wachttijd

Bij vrijwel alle verzekeraars is een wachttijd van toepassing (normaal zo’n 30 dagen). Dat betekent dat in de eerste maand na het afsluiten van de hondenverzekering geen behandelingen worden vergoed door de verzekeraar. Als jouw hond een ongeluk heeft en nog niet verzekerd is, kun je dus niet even snel een verzekering afsluiten! Dan is het te laat. Kortom, sluit gewoon vandaag nog een hondenverzekering af. Voorkom dat je straks moet zeggen ‘…had ik maar’.

Maximale dekking

Tussen de maximale dekking per huisdier per jaar zit een redelijk groot verschil tussen de verzekeraars. De laagste dekking bedraagt maximaal € 2000,- en de hoogste gaat tot € 3500,-. Gelukkig is een dekking van € 2000,- gemiddeld genomen ruim voldoende voor een huisdier, maar de maximale dekking is goed om te weten en mee te nemen in jouw beslissing voor een hondenverzekeraar.

Eigen risico

Het eigen risico, of in hondenland de ‘eigen bijdrage’. Je ontkomt er helaas niet aan. Voor een standaardbehandeling is 19% eigen bijdrage een veelvoorkomend percentage. In het geval van een sterilisatie of castratie kan de eigen bijdrage oplopen tot 50% van de onkosten, afhankelijk van de gekozen verzekeraar. Petplan onderscheidt zich van de overige verzekeraars door een vast bedrag aan eigen bijdrage in rekening te brengen (maximaal € 35,-) per keer dat je declaraties indient. Dus als je alle declaraties in een jaar opspaart en in 1x indient, kun je flink wat geld besparen bij Petplan.

Chippen

Alle verzekeraars eisen dat het huisdier is voorzien van een identificatiechip voor het behandelen van declaraties.  Je kunt dus wel jouw huisdier aanmelden voor een hondenverzekering, ook als hij of zij nog geen chip heeft. Maar om fraude te voorkomen, moeten de honden voorzien zijn van een chip om geld terug te kunnen krijgen voor behandelingen bij de dierenarts. Gelukkig vergoeden de meeste verzekeraars ook het (daadwerkelijke) chippen.

http://www.hondenverzekeringen.org/informatie/altijd-eerst-je-hondenverzekering-vergelijken/