Ace Magazine
Image default
Dieren

Een hamsterkooi kopen voor uw hamster

Een kinderverjaardag is vaak de aanleiding om zo maar een hamster te kopen en vaak wordt er niet verder nagedacht over de behoeftes die een hamster heeft. Je kunt een hamster niet zo maar los laten rond rennen in huis, want de kans is erg groot dat jouw harige vriendje de weg kwijt raakt of gewond raakt doordat hij ergens vast komt te zitten. Hamsters zijn echte artiesten als het gaat over ontsnappen en derhalve moet je echt een hamsterkooi kopen.

Mensen hebben een huis nodig om te slapen, relaxen, eten en voor bescherming. Dit geldt ook voor een hamster. Een hamsterkooi biedt alles voor het dagelijkse leven van jouw schattige wezentje. 

De grootte van de hamsterkooi

Een te kleine hamsterkooi is niet goed voor een hamster. Ze moeten lekker kunnen rond rennen, want het zijn huisdieren die net als een hond erg veel beweging nodig hebben. Hiervoor moet de bodem van de hamsterkooi voldoende zijn. Je moet ermee rekening houden dat een dwerghamster een ruimte nodig heeft van 750 vierkante centimeter en een hoogte van de kooi van 18 cm. Een Syrisch hamster heeft een bodemruimte nodig van 1000 vierkante centimeter en zijn kooi moet minimaal 19 cm zijn. Zo zie je maar, je kunt niet zo maar een hamster kopen en hem in de eerste de beste hamsterkooi stoppen. Een beetje onderzoek van te voren kan zeker geen kwijt.

Soorten hamsterkooien

Bij de keuze voor een hamsterkooi kan er worden gekozen uit een draadkooi of een plasticc kooi. De draadkooi bestaat vaak uit een plastic bodem met daarop een bovenkant van metalen draden. Ideaal want een hamster is verzot op heerlijk klimmen en hij kan daarom lekker zijn gang gaan. Het is wel belangrijk dat de draden niet te ver uit elkaar staan, omdat jouw hamster vast kan komen te zitten tussen de metalen draden. Hij kan dan serieus gewond raken en zelfs dood gaan.

 

Je kunt ook een plastic hamsterkooi kopen. Deze hamsterkooien zijn makkelijk schoon te houden en daar is zeker wat voor te zeggen. Het nadeel is dat ze geen klimruimte hebben. Je zult dus los een klimrek moeten kopen, zodat jouw hamster lekker kan klauteren. 

Wil jij meer weten over het kopen van een hamsterkooi? Lees dan eens dit artikel op ons blog. Op ons blog vindt u nog meer waardevolle artikelen die u kunt lezen en u kunnen helpen. U kunt verder ook shoppen voor de mooiste hamsterkooien en accessoires. 

 

 

https://hamsterkooikopen.nl