Ace Magazine
Image default
Dienstverlening

Top tips voor het zoeken van een stage in IT

Uit onderzoek blijkt dat 52% van de studenten het lastig vindt om een geschikte stageplek te vinden. De uitdrukking ‘de reis is belangrijker dan de bestemming’ geldt jammer genoeg niet voor de zoektocht van een geschikte stage IT. Het beeld van eindeloos scrollen en wachten op een reactie geeft deze periode goed weer. Om je toch een beetje uit te helpen, geef ik een aantal tips voor deze zoektocht.

Begin op tijd

Gemiddeld moet je voor het vinden van een stage 10 brieven versturen, 5 telefoontjes plegen en 3 gesprekken voeren. Een tijdrovend proces dus! Begin daarom op tijd met het zoeken naar een stage, want ook een bedrijf begint gemiddeld 13 weken voor de startdatum met het zoeken naar de juiste stagiair.

Gebruik je netwerk

Je hoeft niet altijd alles zelf te doen, dus ook niet bij het zoeken van een stage IT. Gebruik je netwerk om makkelijker aan mogelijke stageplaatsen te komen. LinkedIn is tegenwoordig een van de eenvoudigste manieren om je netwerk in te zetten. Daarnaast wordt niet alleen je eigen netwerk ingezet, ook is het mogelijk dat je bericht wordt gedeeld met mensen buiten jouw netwerk.

Je opleiding als netwerk

Het is bewezen dat studenten het vaakst een stageplek vinden met behulp van school. De meeste opleidingen in Nederland hebben namelijk een zogeheten stagebureau. Bij een dergelijk stagebureau worden door bedrijven stageplaatsen aangeboden, het stagebureau beoordeeld vervolgens het aanbod en kan jou verschillende stageplaatsen aandragen. Nogmaals: je hoeft niet altijd alles zelf te doen.

https://fiks.nl/stage/IT

Gerelateerde artikelen

Afscheid groep 8

Reparatie iPhone in Enschede

Administratiekantoor voor zzp