Ace Magazine
Image default
Dienstverlening

De bedrijfspsycholoog, specialist bij burn-out herstel

Als je in een burn-out zit, wil je natuurlijk zo snel mogelijk herstellen. En als werkgever wil je dat je medewerker zo snel mogelijk terug is om het werk te hervatten. Zowel bij burn-out klachten als burn-out herstel is de bedrijfspsycholoog de juiste persoon om je te helpen. Waarom? Omdat de bedrijfspsycholoog zowel de medewerker helpt met herstel, als de werkgever adviseert, zodat het burn-out herstel voor beide partijen soepel verloopt.

Wat doet een bedrijfspsycholoog bij burn-out klachten van medewerkers?

Om je iets meer te vertellen over waarom de bedrijfspsycholoog de juiste persoon is om in te schakelen, is het handig om iets meer te weten over bedrijfspsychologie. Een bedrijfspsycholoog houdt zich vooral bezig met werkgerelateerde zaken, zoals burn-out klachten, werkdruk, maar ook talentontwikkeling. Daarmee stelt hij anderen in staat op met zo veel mogelijk plezier en energie te kunnen werken. De bedrijfspsychologie is er ook voor werkgevers om ze te helpen met vragen als: hoe herken je een burn-out? En ook: wat kan ik als leidinggevende doen voor mijn medewerkers als ze lopen met burn-out klachten. Daarnaast is de bedrijfspsycholoog de aangewezen persoon om te zorgen dat men snel herstelt.

Waarom een bedrijfspsycholoog de aangewezen persoon is bij burn-out klachten

De meeste medewerkers die uitvallen hebben tegenwoordig last van burn-out klachten, overspannenheid, of andere spanningsklachten. Omdat de bedrijfspsycholoog ook de werkcontext kent en heel goed snapt hoe arbeidsprocessen in elkaar steken, is hij de aangewezen persoon om uw medewerkers naar een vlot herstel te begeleiden.

Bij Evoli Bedrijfspsychologie zien ze regelmatig medewerkers binnenkomen met burn-out klachten. Meestal zien ze dat er binnen drie maanden weer kan worden begonnen met her hervatten van werkzaamheden. Om werkgevers te ondersteunen hebben ze bij Evoli Bedrijfspsychologie het e-book burn-out geschreven met tips voor leidinggevenden en HR-medewerkers. Onder meer staat erin hoe herken je een burn-out, maar ook wat je kunt doen bij burn-out klachten van je medewerker.Geen wachtlijst dus een vlot burn-out herstel

In tegenstelling tot psychologen in de GGZ, hanteert de bedrijfspsycholoog van Evoli Bedrijfspsychologie geen wachtlijsten, hierdoor kunnen ze sneller het probleem aanpakken, en is er ook sprake van een vlotter burn-out herstel. Meer weten wat u als leidinggevende kunt doen voor uw medewerkers bij burn-out klachten? Of wilt je weten: hoe herken je een burn-out? Lees dan ook het e-book burn-out.