Ace Magazine
Image default
Dienstverlening

De 6 Beste Leiderschapsvaardigheden, Eigenschappen en Kwaliteiten

Bij Ivpp hebben we de 6 belangrijkste leiderschapskwaliteiten hieronder samengebracht

 

1. Uit zichzelf gemotiveerd:

Gemotiveerde leiders verlanger ernaar om resultaten te behalen boven verwachting.

Dit komt voort uit hun passie, trots en verlangen om beter te worden en hebben de motivatie om dingen beter te doen dan de rest. Om succes te hebben als een leider moet je gemotiveerd zijn, want niemand kan dit voor jou doen behalve jezelf.

2. Standaarden:

Leiders houden zichzelf en de mensen om hun heen aan hogere standaarden dan de rest, zowel op persoonlijk als op professioneel niveau.

Leiders begrijpen dat om deze standaarden te halen je sterke normen en waarden moet hebben, jezelf verantwoordelijk moet houden voor je woorden/daden en nooit een excuus moet verzinnen.

Onthoud dat jij een van de vijf mensen bent waar men de meeste tijd mee doorbrengt.

 

3. Zelfvertrouwen:

Jammer genoeg is zelfvertrouwen iets wat je wel of niet hebt, maar ik geloof dat het kan worden geleerd en beoefend.

Zelfvertrouwen heeft te maken met hoe je over jouw vermogen om een bepaalde rol te vervullen denkt en wordt opgebouwd door de ervaringen en gebeurtenissen in jouw leven.

Om dit zelfvertrouwen op te bouwen moet je openstaan voor nieuwe ervaringen en durven te falen, anders groei je nooit en vind je de kracht niet om jouw grenzen te verleggen.

 

4. Optimisme en Positiviteit:

Waar anderen misschien denken dat een project of een taak te moeilijk is, proberen leiders deze uitdagingen aan te gaan met energie en positiviteit.

Positiviteit is aanstekelijk, probeer je houding hier dan ook op te focussen en begrijp dat jij de toon zet voor jouw bedrijf en de mensen om je heen.

 

5. Verantwoordelijkheid:

Verantwoordelijk zijn betekent dat je aansprakelijkheid accepteert voor wat er van je verwacht wordt, zowel goed als slecht.

Je legt de schuld niet bij anderen neer en je geeft de schuld ook niet aan dingen die buiten jouw macht liggen. Totdat je de verantwoordelijkheid neemt ben je een slachtoffer en een slachtoffer is het tegenovergestelde van een leider.

Grote leiders nemen initiatief om het resultaat te beïnvloeden en nemen verantwoordelijkheid voor de resultaten.

 

6. Moed:

Aristoteles benoemde moed de eerste deugd, omdat het alle andere deugden mogelijk maakt.

Leiderschap houdt in dat je soms onpopulaire beslissingen moet maken wat een bepaalde hoeveelheid moed vereist.

Wanneer je wat moediger wilt worden moet je nieuwe dingen uitproberen, meer vertrouwen en geloof in anderen hebben en ook in staat zijn om moeilijk onderwerpen aan te snijden die anderen links zouden laten liggen.

IvPP | persoonlijk leiderschap

 

 

http://www.ivpp.nl/leiderschap/training