Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Wat is digitale marketing?

Digitale marketing oftewel online marketing is het promoten van producten en diensten op het internet. Digitale marketing wordt gebruikt om diverse online doelstellingen te behalen.

Bepalen van een strategie

Het begint allemaal bij het bepalen van een strategie. Het is daarom belangrijk om een aantal zaken in beeld te brengen:

  • De doelgroep: Wie wil je bereiken? Op welke manier kun je deze mensen het beste bereiken?
  • Boodschap: Wat wil je delen?
  • Doel: Wat wil je bereiken? Op welke manier ga je je doelstelling bereiken?
  • Budget: Hoeveel mag iets kosten?

Door dit allemaal in beeld te hebben gebracht, heb je een beter beeld van wat je te doen staat.

Waarom digitale marketing?

Je kan je doelgroep via het internet bereiken. Bijna iedereen kijkt op het internet, uit onderzoek van het CBS blijkt dat slechts 6 procent van de Nederlandse bevolking nog nooit op internet heeft gekeken. Als je je doelgroep weet kun je ze gemakkelijk targeten. Je kan advertenties zo instellen dat ze alleen aan personen worden getoond die aan de door jouw bepaalde criteria voldoen. Hierdoor is de kans op een goed rendement groter. Je kan het rendement van verschillende online marketing acties goed in kaart brengen, doordat vrijwel alles meetbaar is.

Vormen van online marketing

  • Social media marketing: Veel mensen zijn dagelijks actief op social media. Het is een makkelijke en laagdrempelige manier om met je doelgroep in contact te komen. Het gebruik van social media kan je naamsbekendheid verhogen en zorgt voor interactie met mensen.
  • E-mail marketing: Bij e-mail marketing gebruik je e-mail als middel op klanten aan je bedrijf te binden of verbonden te houden.
  • Contentmarketing: Voor digitale marketing moet je content creëren, zoals tekst, foto’s of video’s. Je stemt deze content af op het doel en je doelgroep.
  • Zoekmachine optimalisatie: Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. Het doel van SEO is websites beter vindbaar maken op Google en op een hogere positie terecht komen.
  • Digital advertising: Digital advertising wordt ook wel search advertising (SEA) genoemd. Met behulp van Google Ads probeer je op te vallen bij koopgerichte klanten.

Digitale marketing uitbesteden

Als het allemaal als te veel werk klinkt, kun je digitale marketing natuurlijk ook uitbesteden aan een online-marketingbureau. Zo kun jij je richten op andere zaken.

https://tools2grow.nl/online-marketing-advies/