Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Toepassing van preventief onderhoud

Ben jij op zoek naar een manier om in installaties en machines betrouwbaarheid te verhogen? Wil je schade in installaties voorkomen of wil je gebreken en ongemak tijdens het draaien van productie voorkomen? Dan kan preventief onderhoud de oplossing zijn. Het gebruik van dit soort onderhoud zorgt ervoor dat je deze en andere gebreken voorkomt en productie draaiende blijft houden. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om dit soort onderhoudsschema’s in de gaten te houden via speciale digitale apps. Met de EZ-GO-app van EZ Factory kun je  eigenaarschap van medewerkers koppelen aan bepaalde machines.

 

 

Preventief onderhoud, wat is dat?

De officiële betekenis van preventief onderhoud luidt als volgt: Onderhoud dat toekomstige gebreken voorkomt. Met dit onderhoud worden er een bepaalde soort werkzaamheden uitgevoerd om problemen in de toekomst te voorkomen.  Het uitvoeren van deze  werkzaamheden gebeurt proactief waardoor de kans op falen afneemt. Door gebruik te maken van preventief onderhoud kun je verschillende doelen bereiken. Zo kan er gebruik worden gemaakt van preventief onderhoud om betrouwbaarheid te verhogen, kan er schade worden voorkomen aan machines of gebouwen en kun je gebreken aan installaties en machines snel oplossen.

 

Preventief onderhoud toepassen, waarom zou je dat doen?

Deze techniek wordt toegepast in verschillende soorten productiebedrijven. Meestal wordt dit gedaan om een bepaald probleem helder te krijgen en waar mogelijk op te lossen. Dit zijn meestal problemen waar een eigenaar al een langere tijd mee zit. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 

–          Verouderde instructies voor operators

–          Papieren registraties zijn moeilijk te volgen

–          Operators zijn niet betrokken bij continue verbetering

–          Lange stilstand

 

Met preventief onderhoud worden bovenstaande aspecten voorkomen en zoveel als mogelijk verholpen. Ieder productiebedrijf heeft ooit wel eens te maken gehad met een of meerdere van deze soort problemen. Dit heeft vaker omzet verlies als gevolg en daardoor worden klanten teleurgesteld. Het toepassen van preventief onderhoud zorgt ervoor dat dit soort scenario’s worden voorkomen.

 

https://ezfactory.nl/preventief-onderhoud/

Gerelateerde artikelen

Help! Loodgieter in Den Haag nodig

Bekijk het uitgebreide assortiment van Alles voor warmte

Advocaat Baarn is er voor alle huurrecht zaken