Ace Magazine
Image default
Bedrijven

THP Clean Datacenter

 

 

THP Clean datacenter

Onze samenleving kan niet zonder informatieoverdracht. We gebruiken informatie om ons werk te doen, om met elkaar te communiceren en om te betalen in de winkel. Elke organisatie heeft een server die deze informatieoverdracht mogelijk maakt. 

 

Hoe problemen in serverapparatuur voorkomen?

Servers zijn uitermate belangrijk voor het continueren van onze digitale samenleving, maar het is ook erg kwetsbare apparatuur. Er worden dan ook verschillende maatregelen getroffen om servers tegen gevaren te beschermen, zoals een koeling- en brandblussysteem. Een groot gevaar wordt echter vaak vergeten, namelijk het gevaar van (minuscule) stofdeeltjes. Als deze stofdeeltjes in de serverapparatuur terechtkomen, kan dit de koeling blokkeren en storingen of downtime veroorzaken. Iets wat wij absoluut niet willen!

 

Hoe serverapparatuur schoonmaken?

Om storingen en downtime te voorkomen, kunt u het beste de serverapparatuur een paar keer per jaar professioneel laten reinigen en onderhouden. U kunt echter niet met een nat doekje over de apparatuur gaan. Kennis is nodig om deze reiniging en onderhoud goed te doen. Een professionele organisatie, zoals THP Clean Datacenter, is gespecialiseerd en gecertificeerd in het reinigen van serverruimtes en datacenters.

 

Hoe serverruimte professioneel reinigen?

Bij THP Clean Datacenter geloven wij in schoonhouden in plaats van schoonmaken. Wij kunnen namelijk wel een paar keer per jaar de serverruimte of het datacenter professioneel reinigen, maar om dit schoon te houden, zijn meer maatregelen nodig. Wij hebben daarom een 8 stappenplan opgezet op basis van de ISO 14644-1 klasse 8 norm. Dit plan bestaat uit reiniging, onderhoud en begeleiding. Per organisatie wordt beoordeeld welke stappen nodig zijn om de serverapparatuur schoon te houden. Dit kan bijvoorbeeld alle 8 stappen zijn of een aantal stappen, zoals de deeltjesmeting, onderhoudsplan en een in-house training. Wilt u meer weten over het 8 stappenplan en welke stappen er zijn? Kijk op ons 8 stappenplan voor meer informatie.

 

Welke reinigingsmiddelen worden gebruikt bij het reinigen van serverruimtes/datacenters?

Serverapparatuur is dus erg kwetsbaar. In ons onderhoudsplan nemen wij daarom ook een aantal maatregelen om uw data te beschermen. Zo hebben onze onderhoudsmedewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en verschillende certificaten, zoals Cleanrooms, om veilig te kunnen reinigen. Ook werken wij met speciale reinigingsmiddelen, zoals een ESD stofzuiger. Op deze manier kunnen wij het datacenter veilig betreden en schoonhouden.

 

Wilt u meer weten over het zorgen voor het digitale hart van uw organisatie? Kijk op https://www.cleandatacenter.nl/ voor meer informatie.

https://www.cleandatacenter.nl/