Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Schuimrubber op maat voor matrassen

Bent u op zoek naar schuimrubber matrassen of andere toepassingen van dit fijne materiaal? Schuimrubber is een poreus schuim met zeer prettige verende werking. Vandaar dat het ideaal is om matrassen van te maken.

Schuimrubber kent vele termen, waaronder polyether, koudschuim en traagschuim, wat allemaal verschillende soorten schuimrubber zijn. Het is dus allemaal schuimrubber, maar met net andere eigenschappen. Lees hier alles over schuimrubber om goed het beste schuimrubber matras voor u kiezen.

Waarom kiezen voor schuimrubber?

Schuimrubber is ontzettend veelzijdig en daardoor voor vele verschillende toepassingen te gebruiken. Zo heeft iedereen andere voorkeuren voor de zachtheid/hardheid van een matras. Dankzij de verschillende soorten schuimrubber is er altijd een matras te vinden dat precies voldoende vering en steun biedt die aansluit bij uw wensen. voor We nemen u mee door de meest gekozen opties bij fabrikant en leverancier Schuimrubber Betaalbaar.

Soorten schuimrubber voor matras

Wanneer u een comfortabel schuimrubber matras zoekt, heeft u de keuze uit de volgende soorten veel toegepaste schuimrubber voor matrassen:

 • HR koudschuim matrassen
 • Traagschuim matrassen
 • Latex matrassen
 • Polyether matrassen
 • Pantera koudschuim matrassen
 • Latex matrassen

Daarnaast zult u ook veel het materiaal polypress tegenkomen. Dit is echter minder geschikt voor een slaapmatras. Wel ideaal voor bijvoorbeeld buitenkussens voor op de loungeset en boot- of caravankussens.

Waar moet ik op letten?

Overal gaat u een getal uitgedrukt in Soortelijk Gewicht (SG) tegenkomen. Dit begrip staat voor hoeveel kilo schuimrubbermateriaal er in een matras verwerkt zit per kubieke meter. Hoe hoger het SG, hoe compacter het materiaal zal zijn, want er zit meer materiaal in en minder lucht. Vaak betekent een hogere SG-waarde ook dat het matras langer mee zal gaan (duurzamer) en comfortabeler aanvoelt. Deze matrassen beschikken namelijk over meer veerkracht.

Koudschuim matras

Koudschuim, ook wel HR-matrassen genoemd, staan bekend om hun hoge veerkracht. Zoekt u een matras met hoge veerkracht en veel ondersteuning voor het lichaam (puntelasticiteit)? Dan is een koudschuim matras met hoge SG waarde zeer geschikt. Er ontstaat geen kuilvorming bij koudschuim matrassen.

Traagschuim matras

Traagschuim matrassen kennen de bekende eigenschap dat ze reageren op lichaamswarmte en dus soepeler worden op het moment dat u erop gaat liggen. In het begin zijn deze matrassen dus koud en hard, maar als u even ligt, is het matras ook naar uw lichaam gevormd en biedt het veel comfort en steun. Een nadeel van traagschuim is dat het niet goed ventileert en in de zomer snel te warm kan voelen.

Wilt u liever een matras dat zich direct aan uw lichaam aanpast, dan is koudschuim of latex meer geschikt.

Polyether matras

Polyether matrassen worden veel toegepast op recreatieve slaapplaatsen, zoals in boten, campers of caravans. Het is niet aan te raden om thuis dagelijks op polyether te slapen (intensief gebruik), maar voor lichtere doeleinden is het ideaal en zeer betaalbaar. Polyether matrassen zijn ideaal voor een bedstee, vouwwagen, louge sets, camper, banken, stoelen en boten.

Daarnaast is het een veelvoorkomend schuimrubbermateriaal voor rugkussens, hoofdborden, en wandbekleding.

Matras op maat kopen

Wilt u een matras op maat kopen en zelf het materiaal samenstellen? Dan kunt u terecht bij Schuimrubber Betaalbaar. Zij maken matrassen van vele soorten schuimrubber op maat. U heeft hier een ruime keuze uit verschillende materialen en u kunt ze altijd om advies vragen. Ook voor zoiets als een matrasverhoger of stoelzittingen kunt u hier terecht.

Waarom een kijkje nemen op Schuimrubberbetaalbaar.nl de moeite waard is:

 • Laagste prijsgarantie;
 • Alles is op maat te produceren of snijden;
 • Eigen productieafdeling met groot geavanceerd machinemark;
 • Groot assortiment;
 • Zeer grote sortering direct uit voorraad leverbaar;
 • Klantvriendelijke service.

Meer weten of schuimrubber?

Wilt u meer weten over schuimrubber, SG-waardes en het beste materiaal voor een specifieke toepassing? Ga dan gerust naar de website van Schuimrubber Betaalbaar. Hier vindt u meer informatie over de verschillende soorten schuimrubber en u kunt altijd even contact met ze opnieuw. Zij geven u graag advies!

https://www.schuimrubberbetaalbaar.nl/