Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Lange termijn investering in Ethereum een goed idee?

Voor degene die het nog niet wist, Ethereum is een cryptocurrency die veelbelovend is. Mocht je een beetje geld over hebben wat je eventueel gewoon kunt missen dan is het een idee om ermee te investeren. Lange termijn investeringen kunnen nog wel eens een leuke bonus op je pensioen zijn. Maar je moet dit wel slim doen, want je kunt je geld uiteraard ook kwijtraken. In dit artikel leggen we uit waarom Ethereum een goede lange termijn investering kan zijn of waarom juist niet. Lees dus snel verder om hier meer over te weten te komen.

Kijk naar de toekomst van wat je koopt

Bij alle lange termijn investeringen is het belangrijk dat je kijkt naar wat de toekomst kan betekenen. Met aandelen is dit lastig omdat er vaak veel factoren bij komen kijken. Maar voor crypto’s kan dit vrij simpel zijn, hier ga ik alleen in op Ethereum. Ethereum is meer dan alleen een crypto, er zit een heel bedrijf achter genaamd Ether. Zij focussen zich op technologische ontwikkelingen van de transactiemarkt. Dit houdt in, geld van de ene partij versturen naar de ander. Bij de huidige bank kan dit een aantal dagen duren en dat kan erg nadelig zijn. Met crypto’s gaat deze transactie in seconden en je kunt daar vast wel het voordeel in zien. Ether heeft een open datastructuur, want inhoudt dat iedereen met hun programmeertaal aan de gang kan. Dit heeft vele voordelen. Zo kan een bedrijf een eigen applicatie maken op het Ether platform waarmee ze geld kunnen overmaken, automatische facturaties kunnen doorvoeren en et cetera. Dit is veelbelovend en indien goed uitgevoerd erg gunstig voor vele bedrijven. Dit is waarom de toekomst van Ether er goed uitziet en daarom is het geen slecht idee om in hun te investeren. Ethereum kopen is simpel en snel en kan met elke valuta gedaan worden. 

Wat maakt iets een lange termijn investering?

De naam zelf zegt het al, een lange termijn investering is een investering die je voor een langere periode vasthoudt. Denk minimaal twee jaar. Je geeft een aandeel/ crypto de tijd om te ontwikkelen en hier heb je uiteindelijk hopelijk profijt/ winst van. Veel mensen doen dit aangezien 100 euro zich kan omzetten in een ton. Maar dit hoeft uiteraard niet het geval te zijn. Als je let op de toekomst van een bedrijf en zijn aandeel/ crypto kun je al wel deels inschatten of het bedrijf zal groeien. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zelf geloofd in het bedrijf en zijn concept/ ideaal. Bij een lange termijn investering moet je goed blijven opletten op de koers en bij Ether op de ethereum koers. Ook moet je het nieuws in de gate houden, zodat je kunt verkopen mocht het bergafwaarts gaan.