Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Het begin van een nieuw bedrijf

Als je erover nadenkt om het allemaal wat groter aan te pakken en een eigen bedrijf te beginnen is het belangrijk dat je alles uitgezocht. Er gaat namelijk veel werk zitten in het opzetten van een bedrijf en dit moet allemaal correct worden uitgevoerd.

Wetten, regels en vergunningen

Er moet daarnaast ook rekening worden gehouden met wetten en regels. Daarnaast moeten er misschien vergunningen worden aangevraagd. Deze kunnen allemaal verschillen per land, provincie en zelfs gemeente. Dus ook als je al een bedrijf hebt en je wilt deze verplaatsen moet je goed rekening houden met alle wetten en regels die daar gelden.

Administratie

De financiële rapportage moet daarnaast ook op een goede manier worden gebeuren. Het is belangrijk dat de cijfers elke maand op een correcte manier wordt bijgehouden, zodat er later naar terug kan worden gekeken. Daarnaast moet ook de urenregistratie op een correcte manier gebeuren zodat er het goede bedrag aan salaris wordt uitbetaald.

Marketingplan

Hoe staat het bedrijf ervoor? Wordt er een heel nieuw bedrijf begonnen of neem je een bedrijf over? Als er een bedrijf wordt overgenomen kan dit voor- en nadelen hebben.

Een voordeel is dat het bedrijf al veel naamsbekendheid heeft, mensen herkennen dus het merk wat iets positiefs is. Als het bedrijf, dat overgenomen is, echter een slecht imago heeft kan dit heel slecht zijn voor de verkopen, omdat mensen geen vertrouwen hebben in het bedrijf.

Als daarnaast een bedrijf wordt overgenomen is er (als het goed is) al een hoofdkantoor en eventueel een fabriek aanwezig. Deze hoeven dan niet zelf aangeschaft te worden. Het kan zelfs zo zijn dat al het inventaris en voorraden kunnen worden overgenomen. Ook heeft het bedrijf waarschijnlijk nog contracten met leveranciers die ook kunnen worden overgenomen. Zo kun je dus al snel starten met jouw nieuwe bedrijf.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home