Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Een sportclub beginnen

Heb je een echte passie voor een sport zoals voetbal en wil jij je eigen sportclub gaan beginnen? Dan ben je hier op het juiste adres, in deze blog gaan we het hebben over het beginnen van een eigen sportclub.

Locatie

Voordat jij je eigen sportclub kunt beginnen heb je wel een locatie nodig. Je kunt google maar je kunt ook google maps openen en kijken welke sportlocaties er allemaal in jouw omgeving liggen via de satelliet beelden.

Zo zie je ook direct waar je concurrentie ligt en welke sportvelden er mogelijk nog beschikbaar zijn. Doe ook een marktonderzoek om erachter te komen of er vraag is naar een sportveld in de regio waar je aan het zoeken bent.

Als je online niks kunt vinden over de locatie is het verstandig eens een bezoekje te brengen aan de sportvelden die mogelijk beschikbaar zijn. Hier kun je vaak informatie vinden over de eigenaar, soms hangt dit ergens op of moet je even rondvragen in de buurt/straat.

Let er wel op dat er veldverlichting op de locatie aanwezig is. Indien er geen veldverlichting aanwezig is, is het verstandig om je te informeren in de kosten van het aanschaffen van veldverlichting. Dit kun je dan meenemen in je budget.

Naam

Nu je een locatie hebt bevestigd, is het tijd voor een naam. Je kunt de sportclub vernoemen naar de wijk of stad indien deze nog beschikbaar is. Je kunt natuurlijk kiezen wat je zelf wilt, het is immers jouw sportclub. Houdt er wel rekening mee dat het een goede naam moet zijn die jij en vele andere nog heel vaak zullen horen en een naamswijziging is nooit ideaal.

Leden

Nu je een naam hebt is het belangrijk om ook leden te werven. Lok de leden naar binnen met leuke open dagen en goede acties.

Om mensen te bereiken kun je gebruik maken van social media, een website of bij scholen in de buurt samenwerkingen plannen. Op deze manier krijg je al een beetje naamsbekendheid en kun je meer mensen bereiken.

https://firefly.online/sportveldverlichting/