Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Een bevalling is mooi maar kan zwaar zijn

Het is een mooi, maar vooral ook spannende tijd wanner u in verwachting bent. Op zo’n moment in uw leven is het goed dat u wordt bijgestaan door een verloskundige. De verloskundige zal u ondersteunen tijdens, voor en na de bevalling. Wanneer u in Zwolle of in de omgeving daarvan woont is het verstandig om met de verloskundigenpraktijk Zwolle contact op te nemen. De verloskundigenpraktijk Zwolle zal u een verloskundige Zwolle aanwijzen. De verloskundige Zwolle zal u op u gemak stellen en u begeleiden tijdens de zwangerschap. Er wordt getracht het bevallingsproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat doet een verloskundige?

Tijdens de zwangerschap zal de verloskundige de prenatale groei en de ontwikkeling van de baby in de gaten houden. Er worden ook besprekingen gehouden die van belang zijn voor de bevalling. De hartslag en ontsluiting zal regelmatig door de verloskundige worden gecontroleerd. Tijdens de postnatale zorg zal worden gekeken of de baby groeit, zoals het hoort en dat er geen afwijkingen worden geconstateerd. Is er iets wat een verloskundige niet vertrouwt, dan zal zij of hij u doorverwijzen naar de specialist. Daarna kunt u weer met een gerust hart gaan slapen als het loos alarm bleek te zijn.

De eerstelijnszorg

Wanneer alles tijdens de aanloop naar de bevalling goed verloopt, is een eerstelijnszorg voldoende. De zorg die hierbij dan wordt verleend, zal door de verloskundige geschieden of door de huisarts als hij of zij tijdens zijn of haar opleiding een verloskundige specialisatie heeft gevolgd. In Nederland zijn de meeste bevallingen thuis. Dat vinden de vrouwen die in verwachting zijn over het algemeen fijner, omdat het een vertrouwde omgeving is.

De tweedelijnszorg

Een tweedelijnszorg zal altijd in een ziekenhuis plaatsvinden. Hierbij vindt de bevalling plaats onder de verantwoordelijkheid van een gynaecoloog of een klinisch verloskundige. Deze manier van bevallen wordt vooral gedaan wanneer er tijdens de bevalling problemen worden verwacht. Wanneer echter de bevalling achter de rug is, zullen de ouders, grootouders, familie en kennissen de baby in volle glorie kunnen aanschouwen. Wanneer u in Kampen woont, dan is het verstandig een verloskundige Kampen te nemen.

https://birth-verloskundigen.nl/